Međimurci na Hrvatskom balu u Lendavi

Hrvatski bal održava se osmu godinu za redom u lendavskom Hotelu Lipa. Ove godine je priredbu tematski definirala Varaždinska županija. Jedna od najvećih kulturno-zabavnih manifestacija Hrvatskog kulturnog društva Pomurje na koju dođu članovi društva iz Gornje Radgone, Ljutomera, Radenci, Murske Sobote i Lendave te njihovi gosti i svi ljudi dobre volje željni dobre zabave.

Divne večernje haljine, dobra plesna glazba, ples i odlične gastronomske delicije, okupile su brojne uglednike, političare, gospodarstvenike i druge. Mnogobrojne posjetioce i goste, uzvanike bala u ime domaćina HKD Pomurje pozdravio je predsjednik Đanino Kutnjak, a ispred Varaždinske županije Vesna Dušak. Svake godine gosti bala su i Matija Posavec, župan Međimurske županije i gradonačelnik Murskoga Središća Dražen Srpak.

Varaždinska županija se iskazala predstavljajući se izložbom umjetničke fotografije (županijski motivi), degustacijom vina, aperitiva i izborom najboljeg tamburaškog sastava. U gastronomskoj suradnji predstavio se Hotel Minerva iz Varaždinskih Toplica prezentirajući jela varaždinskog kraja. Novost na Hrvatskom balu su bili plesači Sportskog plesnog kluba Varaždin koji su sa nekoliko klasičnih plesova otvorili bal.

Tamburaški sastav “Bilikum” svirao je plesne skladbe i plesni podij je bio popunjen cijelo veće. Gosti su bili vrlo zadovoljni i dobro su se zabavljali uz ples i izvrsnu hranu. Hrvatski bal nije komercijalna priredba, već ga organizacijski odbor HKDP godinama radi volonterski, s puno ljubavi i od srca da bi očuvali tradiciju i zabavili svoje članove i njihove goste.

Društvo organizacijom bogate tombole sakuplja financijska sredstava za rad i opstanak društva. Glavni dobitak je bio “Vikend paket za dvije osobe s novogodišnjom večerom u Hotelu Minerva”. Bal je kao prvorazredni događaj za Lendavu i poseban je po tome jer se rijetko gdje u Pomurju održava.

Hotel Lipa im svake godine pomaže u organizaciji bala i Hrvatskom kulturnom društvu Pomurje pomaže pri održavanju te lijepe tradicije. Uvjereni su da će uz svoje tradicionalne goste koji svake godine uživaju u dobroj zabavi i dobrom društvu, atmosferu bala uspjeti održati i ubuduće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije