Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održani i u Selnici

U petak, 14. listopada u sportskoj dvorani OŠ Selnica održana je svečanost Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Vedro raspoloženje proširilo se školom već od trenutka kad su lovci Lovačkog društva Srndać započeli kuhati bograč.

Prostor školske dvorane ukrasio je i zanimljivi lovački pano. Svoje su proizvode izložile obitelji Dobranić, Premuš, Tomšić i Hren te prezentirale značajnost samih proizvoda za zdravlje čovjeka. Osobito zanimljiv je bio štand Gljivarskog društva Smrčak iz Čakovca, uz pouku o jestivim i otrovnim gljivama.

Ostale štandove ukrasili su vrijedni roditelji naše djece koji su se potrudili ispeći mnoštvo različitih proizvoda od kruha te donijeti raznovrsne plodove zemlje (kestene, lješnjake, voće, povrće, zimnice…) Za vrijeme priredbe nekolicina učenika je prezentirala umijeće tkanja na tkalačkom stanu.

U tradicionalnom duhu s narodnom nošnjom priredbu su vodili učenici vjeronaučne grupe koje je pripremala vjeroučiteljica Bernarda Tkalčec, koordinatorica svečanosti. Na početku je ravnateljica škole Anica Rašperger pozdravila sve nazočne, a onda je selnički župnik, velečasni Tomislav Leskovar blagoslovio sve darove prirode i djela vrijednih ljudskih ruku.

Cijelu svečanost obogatili su i poduzetnici: Alpro Šardi, DIZ- CNC, Autoservis Alen i Čip d.o.o. Na svom doprinosu zahvaljuju Općini Selnica koja ih podupire u svim projektima. U kulturno umjetničkom dijelu sudjelovali su ŽVS Ftičice, ŽVS Sveti Marko te Župni zbor Župe svetog Marka evanđelista Selnica.

Roditelji, uzvanici, učitelji i ostali dragi gosti poslije priredbe pogledali su štandove i svatko je pronašao nešto za sebe. Pozitivnom ozračju doprinijeli su i Kumovi svojim ugodnim zvukom tamburica. Dokazali su da je Zemlja sveta za nas i da rado dijelimo plodove koje ubiremo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije