Dani Općine i blagdan Križevo u Vratišincu

Sve je u Vratišincu spremno za proslavu ‘Dana općine Vratišinec’ i župnog blagdana ‘Uzvišenja svetog Križa’ koji su međusobno vrlo povezani. Program započinje u srijedu 14. rujna u 18 sati Svetom misom u župnoj crkvi. Nakon misnog slavlja, program se nastavlja u Domu kulture ‘Dr. Vinka Žganca’ gdje u 19 sati započinje Svečana sjednica Općinskog vijeća Vratišinca.

Dani općine nastavljaju se u subotu 17. rujna na igralištu NK Sokol u Vratišincu gdje od 15 sati započinju Seoske igre (pikado, viseća kuglana…). U 16 sati započinje Pokazna dječja vježba s brentačama i predstavljanje autocisterne DVD-a Vratišinec. Lovačko društvo ‘Zec’ Vratišinec od 18 sati priređuje druženje uz glazbu i bograč.

Gornji Kraljevec određen je za domaćina završnog dijela proslave Dana općine, a program započinje već u 14 sati Dječjim športskim igrama, a nastavlja se u 15 sati igrama za odrasle ljude. Od 16 sati u Domu kulture Gornji Kraljevec započinje ‘Dramsko popodne’, nakon čega se nastavlja druženjem svih sudionika uz prigodan domjenka.

Antun Bukovec, predsjednik Općinskog vijeća, Zdravko Mlinarić, načelnik općine, njegova zamjenica Milena Granatir, domaći župnik velečasni Pavao Mesarić i Štefanija Jambrošić, predsjednica VMO Gornji Kraljevec, pozivaju sumještane i župljane, ali i sve ljude dobre volje iz drugih sredina da dođu na Dane općine i jesensko Križevo, čuju o dostignućima i planovima općine, uveličaju župno proštenje i uživaju u svemu što je pripremljeno za ovu prigodu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije