Završio AIESEC projekt ‘World in the City: Varaždin’

>> Završio AIESEC projekt “World in the City: Varaždin”

U srijedu, 3. kolovoza, završio je projekt ‘World in the City: Varaždin’ koji organizira studentska orgnizacija AIESEC Varaždin. Pet studenata iz Egipta, Indije, Meksika i Italije su kroz 5 tjedana vodili obrazovni program gdje su polaznike tečajeva podučavali engleski, njemački, španjolski i talijanski jezik, razvijali komunikacijske vještine te upoznavali ih sa svojim kulturama.

Kroz period trajanja projekta polaznici tečaja i strani praktikanti, koji su ih vodili, razvili su odličan obiteljski odnos koji je bio izrazito vidljiv na zatvaranju. Tijekom dodjele priznanja i certifikata svim stranama koje su sudjelovale na projektu, svi praktikanti su podijelili svoje dojmove i pokušali objasniti koliko im je značio ovaj projekt i prijateljstva koja su stekli tijekom njega.

Amr Shaker i Romina Hany iz Egipta te Pasqualina de Masi iz Italije su Hrvatsku napustili u četvrtak u ranim jutarnjim satima, a Manvir Singh iz Indije i Rodrigo Arredondo iz Meksika su isto učinili idući dan.

Praktikanti koji su na ovom projektu sudjelovali preko AIESEC-ovog programa volonterskih praksi su bili u dobnoj skupini od 19 do 23 godine te su većinom bili mlađi od polaznika tečajeva. Unatoč tome su, prema riječima polaznika, obavili odličan posao i zaslužili sve pohvale.

– Iako sam imao najmanju skupinu, moje su učenice bile najbolje i znam da imam obitelj u Hrvatskoj, kao što i one imaju dom u Meksiku – rekao je Rodrigo na zatvaranju.

Manvir, koji je podučavao njemački jezik, oprostio se od svojih učenika.

– Nikada nisam bio učitelj i podučavao, ali ovo mi je najdraža i najvrijednija stvar koju sam radio u životu. Nikada neću zaboravit moje učenike i siguran sam da ćemo se opet vidjeti.

Romina i Pasqualina su se također složile da je svaka od njih imala najbolje učenike te da im je dragocjeno svo vrijeme koje su proveli s njima.

– Nikad nisam putovao negdje i bio izvan Egipta više od tjedandana. Kad sam dolazio u Hrvatsku, mislio sam da ću se htjeti vratiti doma nakon dva tjedna, ali od početka sam uživao u ovome i volio ono što radim te sam zavolio sve ljude ovdje i nedostajat će mi Varaždin – dodao je Amr.

Završetkom volonterskih praksi za ovih pet mladih ljudi, u Varaždinu ostaje još pet praktikanata koji do kraja kolovoza sudjeluju na drugom projektu AIESEC-a Varaždin koji trenutno traje – Discover North Croatia. Na Facebooku možete pratiti njihove priče, videe i zanimljivosti koje otkrivaju svaki dan boravkom u raznim mjestima u sjevernoj Hrvatskoj.

Ovom prilikom zahvaljujemo partnerima i sponzorima bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć: Didasko – škola stranih jezika, Varaždinska županija, koja je omogućila smještaj za praktikante, Elektrostrojarska škola MEC i knjižara GIT!

Za AIESEC Varaždin je tako završilo prvo izdanje projekta World in the City, no već ove zime se isti projekt ponovno održava. Pokušat će se ponoviti odličan uspjeh kakav je bio ovo ljeto, a Varaždinci će se moći prijaviti tijekom jeseni za jezik koji ih najviše zanima. Sigurni smo da pri odabiru nitko neće pogriješiti.

AIESEC je najveća svjetska studentska organizacija osnovana 1948. godine. Pomaže mladim ljudima otkriti i razviti svoje potencijale te ostvariti pozitivan utjecaj na društvo. Djeluje u 126 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj trenutno ima 6 lokalnih odbora: Osijek, Pula, Rijeka, Split, Varaždin i Zagreb.

AIESEC studentima pruža mogućnosti odlaska na volonterske ili stručne prakse u inozemstvo, a onima koji se u AIESEC uključe kao članovi, sudjelovanje omogućava da znanje stečeno na fakultetima iskoriste praktično kroz mogućnosti kao što su organiziranje projekata radom u timu, vođenjem funkcijskih timova, međunarodne stručne prakse, odlascima na nacionalne i internacionalne konferencije i seminare.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije