FOTO ‘Pokemoni’ pobjednici riječne alke ‘Lov na zlatarski prsten’

>> FOTO “Pokemoni” pobjednici međimurske riječne alke “Lov na zlatarski prsten”

Moto nautički klub ‘Vidovski zlatari’ iz Donjeg Vidovca u subotu je, 6. kolovoza, na odvodnom kanalu HE Dubrava, kod donjovidovskog mosta, organizirao svojevrsnu turistički i natjecateljsku manifestaciju imena ‘Lov na zlatarski prsten’.

Riječ je ustvari o alki koju alkar treba pogoditi u vožnji čamcem s dva veslača. Već prvih godina svojeg provođenja bila je prepoznata od strane Međimurske županije pa je u nekoliko navrata pokroviteljstvo nad njom ona i preuzela, odnosno njen župan Matija Posavec.

Tako je bilo i ove godine kad je, uz Općinu Donji Vidovec, manifestaciju podupro i župan Posavec. Zbog njegove opravdane odsutnosti ‘lov’ je otvorio njegov zamjenik Zoran Vidović odavši priznanje i zahvalu za ustroj i njegovanje manifestacije, kako je rekao, kojoj bi mogli zavidjeti i pravi sinjski alkari.

Pred više stotina okupljenih znatiželjnika govorio je i općinski načelnik Donjeg Vidovca Josip Grivec, a u ime organizatora predsjednik kluba Nenad Lukša. Kako su istaknuli, ona je obol 790. rođendanu Donjeg Vidovca.

Za ovogodišnje natjecanje prijavilo se 20 alkarskih ekipa koje su se u dva spusta borile za primat najboljih. Po prvi puta smo već nakon drugog spusta dobili pobjednike, a za drugo i treće mjesto ‘pripetavalo’ se desetak ekipa.

Nakon višesatnog natjecanja, uz zvuke podravske limene glazbe, zlatnu medalju i prijelazni pehar je osvojila ekipa ‘Pokemon’ (Željko Cenko, Vinko Ujlaki, Dino Nemet). Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojili su natjecatelji iz ekipe ‘Vruće tune’, a treće mjesto i broncu ekipa ‘Kalanica’. Nagrade je natjecateljima predao klupski predsjednik Nenad Lukša. Uslijedili su potom zabavni trenuci koji su potrajali duboko u noć.

Cjeloviti dojam ovom spektaklu dao je mimohod čamaca glavnom mjesnom prometnicom do pristaništa na kanalu. Kolona se je zaustavila pred spomen-pločom hrvatskim braniteljima gdje su uz taktove državne himne općinski i klupski čelnici te predstavnici hrvatskih branitelja poginulima zapalili lampione.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije