FOTO: Biciklističko vozočašće u Mariju Bistricu

Na prijedlog domaćeg župnika velečasnog Ivana Hercega, na hodočašće (vozočašće) u Hrvatsko Nacionalno Svetište Majke Božje Bistričke, nekoliko hodočasnika iz župe Sveti Martin na Muri, krenulo je na biciklima.

Prvi su se odazvali članovi Biciklističkog kluba Mura Avantura, predvođeni svojim predsjednikom Željkom Robom, a potom na poticaj Ivane Živčec, direktorice svetomartinske Turističke zajednice još nekoliko mladih, tako da je “ekipa” bila brojna.

U Mariji Bistrici biciklisti su se priključili ostalim hodočasnicima, te su zajedno sudjelovali na Svetoj misi i pobožnostima Križnog puta, gdje su im se pridružili i članovi HKUU Sveti Martin u narodnim nošnjama. Nakon što su obavili hodočasničke pobožnosti biciklisti su se skupa sa svojim župnikom krenuli doma kamo su svi zdravi i radosni dospjeli.

Svu potrebnu logistiku te plaćanje potrebitih troškova osigurala je Turistička zajednica, a doprinos je dao i Nikola Perčić iz Žabnika koji je kombijem prevozio svu potrebnu opremu i ostale stvari.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije