FOTO: Održan 8. Međimurski festival sportske rekreacije u Štefancu

>> FOTO: Održan 8. Međimurski festival sportske u Štefancu

U subotu je na terenu NK Jadran održan 8. Međimurski festival sportske rekreacije na selu u Štefancu. Pokrovitelji ovog festivala bili su: Međimurska županija, Grad Čakovec i Mjesni odbor Štefanec.

Prije samog početka igara za govornicom su se izredali: predsjednica organizacijskog odbora i predsjednica udruge žena Štefanec – Vera Mihalic, predstavnik MO Štefanec – Dejan Hrastić, predsjednica Međimurskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Danica Korunić, predsjednik gradskog vijeća Jurica Horvat, zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović koji je igre proglasio otvorenim.

Na žalost, od sedam pozvanih ekipa nisu se pojavile četiri sljedeće ekipe: Sportska ekipa općine Pribislavec, Udruga sportske rekreacije “Sport za sve” – Pušćine, Udruga sportske rekreacije “Sport za sve” Poljana Biškupečka i Udruga sportske rekreacije “Sport za sve” – Jalkovec.

“Sport za sve” je velika obitelj koja okuplja sve dobne skupine građana bez obzira na zanimanje, zaposlenje i spol. U “Sportu za sve” građani se mogu uključivati u redovne i povremene oblike. Međimurski festival sportske rekreacije na selu uvršten je u program obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.

Udruga žena Štefanec osnovana je 2009. godine sa ciljem poticanja, razvijanja i unaprjeđenja kulture i međuljudskih odnosa te očuvanja etnobaštine na području mjesta Štefanec i Međimurske županije.

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi su: kulturna baština, kulturno-umjetnički (glazbeni i scenski) amaterizam, sportska rekreacija, socijalna pomoć i podrška i humanitarna djelatnost.

Udruga broji 60-ak članica, najčešće iz Štefanca, ali i nekoliko iz susjednih sela. Od nastanka Udruga redovito surađuje s Gradom Čakovec, Međimurskom županijom, MO Štefanec te s ostalim udrugama u mjestu. Udruga žena Štefanec organizira kulturne manifestacije u mjestu (božićna priredba, Dani kruha i slično), uključuje se u humanitarna događanja (Dani narcisa), sudjeluje u organizaciji Dana sela s ostalim udrugama Štefanca te organizira izlete različite tematike za mještane Štefanca.

U sklopu Udruge djeluje i vokalna skupina koja nastupa na priredbama u mjestu, ali i na drugim manifestacijama diljem županije (npr. Advent u Čakovcu, itd.). Vodi je članica Ružica Hrastić. Predsjednica Udruge žena Štefanec je Vera Mihalic, tajnica Ana-Marija Korent, a blagajnica gđa Dragica Kresinger.

Unatrag nekoliko godina, Udruga žena Štefanec, uz sve ostale redovne aktivnosti koje provodi (kulturne, humanitarne) aktivno se bavi i potiče mještane Štefanca na sportsko-rekreativnu aktivnost.

Sportska ekipa u organizaciji Udruge žena Štefanec svoj prvi nastup imala je na natjecanju ekipa sportske rekreacije na selu 14. lipnja 2014. godine u Svetom Jurju na Bregu, gdje je postigla vrlo zavidan uspjeh – osvajanjem prvog mjesta plasirala se na daljnja županijska i međužupanijska natjecanja (Salinovec, Vukosavljevica), gdje je također postigla zapažene rezultate (3. mjesto u skakanju u vreći, 3. mjesto u potezanju užeta – žene).

Nakon nekoliko sudjelovanja na raznim sportskim natjecanjima u Međimurskoj županiji i izvan nje (Salinovec, Državno natjecanje u Gornjim Bogićevcima, itd.), Udruga žena Štefanec ove je godine prihvatila domaćinstvo 8. Međimurskog festivala sportske rekreacije na selu. Selo Štefanec ima odlične uvjete za održavanje takve manifestacije (dvorana, sportski tereni u središtu sela) te je na prijedlog Međimurskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve”, čiji je član, postala organizatorom i domaćinom ovog županijskog sportskog natjecanja.

Uz suorganizatore Udrugu žena Štefanec i Međimurski savez sportske rekreacije “Sport za”sve” u organizaciju ove sportske manifestacije volonterski se uključuju i sljedeći partneri: DVD Štefanec, Udruga mladih Štefanec i NK Jadran Štefanec.

Vokalna skupina udruge žena – Štefanec u uvodnom dijelu zapjevale sudvije pjesme i to: Međimurje kak si lepo zeleno i Tu je raj.

Od sudaca igre su pratili i sudili: Josip Lukač – glavni sudac i ostali suci – Ivan Križaić, Branko Martan, Vlado Jančec, Stjepan Petković i Josip Korent. Na početku je takmičare i sudionike u aerobiku zagrijala Željka Glad.

Sportske igre pomogli su i sponzori: “Senko” Štefanec, soboslikar Višnjić Branko Rasadnik “Iva” , d.d. biro Domjanić, Kranjčec Drago, Domjanić Drago, Perger August, Cirkvenčić Elizabeta, Pero Krištofić, Sara tours Pribislavec, OPG Mihalic Slaviša i Ivan Pintarić.

Domaćini su pripremili sljedeće igre: hodanje na štulama, nošenje košare na glavi žene, potezanje užeta, ludi slalom, skakanje u vreći, bacanje kamena s ramena, skok s mjesta u dalj, nošenje jajeta u žlici i bacanje potkove.

Sveukupni pobjednici u svim disciplinama su domaćini: Sportska ekipa Štefanca sa osvojenih 325 bodova, 2. mjesto osvojila je ekipa iz Mačkovca – 270 bodova i 3. mjesto je pripalo ekipi Šenkovca – 263 boda.

Za glazbeni dio i ozvučenje pobrinuli su se “Top trio galaxis” koji čine: Željko Podgorelec iz Male Subotice, Monika Višnjić iz Štefanca i Dado Kurspahić iz Peklenice. Zajedno sviraju nešto više od dvije godine – Monika je vokal, a dečki sviraju klavijature.

Treba spomenuti i Udrugu mladih iz Štefanca koji su puno pomogli u samoj realizaciji kako programa tako i čitavo vrijeme, ali i DVD Štefanec i NK Jadran s kojima Udruga žena lijepo surađuje.

Pošto nisu došle 4 ekipe, ove koje su sudjelovale imale su zagarantirane bilo medalje ili pehar. Vlasnik prijelaznog pehara je ekipa domaćina i sada im pehar prelazi u trajno vlasništvo.

Igre su protekle u dobroj organizaciji, a najatraktivnija igra je bila ludi slalom i potezanje užeta. Uglavnom svi su se lijepo zabavili, nasmijali i uživali u sportskom druženju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije