Naj policajac: Bruno Hozmec – policajac od glave do pete koji voli svoj posao

Međimurski internet portal eMedjimurje.hr i Policijska uprava međimurska drugu godinu zaredom pokreću zajedničku akciju odabira najboljeg policijskog službenika Policijske uprave međimurske, pod sloganom ‘Više sigurnosti, manje zabrinutosti’.

Ovom akcijom približava se rad policije svim građanima i oni direktno sudjeluju u odabiru najboljeg policijskog službenika te time utječu na transparentno vrednovanje njenog rada. Više o tome kako možete poslati pohvalu niže u članku.

Policajac godine birat će se za svaku tekuću godinu na temelju prijedloga/pohvala građana, kao i na osnovu prijedloga svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske za iznimna dostignuća u radu njihovih službenika.

Članak će se objavljivati svake nedjelje u prijepodnevnim satima, a za svaki pojedinačni članak moguće je glasati/’lajkati’ tjedan dana. Policijski službenik, odnosno priča koja će tijekom navedenog razdoblja sakupiti najviše ‘lajkova’, bit će proglašen policajcem godine.

Policijski službenik Interventne jedinice policije, Policijske uprave međimurske, Bruno Hozmec na radnome mjestu vođe interventne grupe iskazao se u svome radu izuzetnom marljivošću, upornošću i profesionalnošću prilikom obavljanja službenih zadaća. Posebice dolazi do izražaja njegova samoinicijativa, kao i posvećenost te usredotočenost u obavljanju policijskih poslova.

Tako je u vrijeme provođenja intenzivnog kriminalističkog istraživanja svojom pronicljivošću i osobnim zalaganjem uvelike omogućio da se otkriju počinitelji jednog od najtežih kaznenih djela ove godine na području Policijske uprave međimurske. Ujedno, tijekom svibnja prilikom obavljanja redovnih zadaća zamijetio je sumnjivog mladića koji je jurio na relativno vrijednom biciklu marke ‘Rock Machine’ makadamskim putem pored južne čakovečke obilaznice. Odmah ga je zaintrigiralo sumnjivo ponašanje mladića, koji se putem stalno osvrtao.

Zbog takvog sumnjivog ponašanja zaustavio ga je na ulasku u Savsku Ves. Izvršenom provjerom ustanovio je kako je mladić upravo ukrao bicikl u centru Čakovca, prerezavši lokot kojim je bicikl bio osiguran. Pregledom sumnjivca pronađena su i kliješta koja je koristio za presijecanje sajle lokota. Osumnjičenika je potom priveo u prostorije policijske postaje. Tijekom kriminalističkog istraživanja uspio je utvrditi vlasnika bicikla koji još niti nije imao saznanja da mu je bicikl otuđen. Na obostrano zadovoljstvom vratio je ukradeni bicikl njegovom vlasniku koji je bio ugodno iznađen profesionalnošću i efikasnošću međimurske policije.

Policijski službenik Bruno Hozmec dao je i svoj doprinos u borbi protiv zlouporabe opojnih droga na području Međimurske županije i to uglavnom kroz tzv. ‘uličnu redukciju’ droga, a koja se uglavnom odnosi na nove sintetičke droge koje u posljednje vrijeme predstavljaju veliku opasnost za mlade. Tako je u samo nekoliko sati, pored svih ostalih službenih zadaća uspio izvršiti dvije zapljene. Svima nam dobro je poznata problematika zlouporabe droga i do kakvih sve tragičnih životnih situacija može dovesti, ako mlada osoba krene tim putem, što daje još veći značaj postupanju policijskog službenika, koji ima istančani osjećaj i za ovaj vid protupravnog ponašanja te ulaže svoj trud kako bi policijske aktivnosti usmjeravao i na suzbijanje zlouporabe droga.

Policijski službenik Bruno Hozmec svoje djelovanje prilikom obnašanja službe usmjerava i na višestruke počinitelje, tzv. ‘recidiviste’ koji učestalo čine najteže prometne prekršaje. Početkom lipnja u kasnim večernjim satima u Nedelišću, prilikom obilaska u ophodnji zamijetio je jedno osobno vozilo koje je imalo samo jednu registarsku pločicu. Odmah je izvršio provjeru te utvrdio kako sporna registarska pločica ne pripada tome vozilu. Kako je postojala sumnja da je počinjeno kazneno djelo krivotvorenja isprave, policijski službenici pokušali su zaustaviti vozilo, ali se vozač dao u bijeg.

Odmah je pokrenuta potjera sve do mjesta Črečan, gdje je vozač zbog nailaska na prepreke na cesti bio primoran zaustaviti vozilo. Izlaskom iz vozila dao se odmah u bijeg, ali su ga Bruno i kolega iz ophodnje, sustigli i uz primjenu sredstava prisile onemogućili u daljnjem bijegu. Vozač je uhićen te je kasnije zbog počinjenja nekoliko prometnih prekršaja (upravljanje neregistriranim vozilom pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita), uz podnošenje Optužnog prijedloga doveden prekršajnom sucu.

I u ovom slučaju svojim predanim radom i visokim stupnjem profesionalnosti spriječio je eventualno moguće teže posljedice, koje su mogle proizaći iz neodgovornog i drskog ponašanja višestrukog počinitelja prometnih prekršaja. Za Brunu kolege kažu da je policajac od glave do pete jer zna da je uz sve navedeno i policijski posao spašavanje i pomaganje ljudima. Dokazao je to i za vrijeme migrantske krize gdje je pokazao svoje veliko ljudsko srce što je vidljivo na naslovnoj fotografiji kada je djevojčici poklonio čokoladu, ali i ljubav koje je to dijete itekako trebalo u teškim i neizvjesnim danima.

Postao je njezin prijatelj i zaštitnik koji se uvijek osjeća ponosno, sretno i zadovoljno u svakom trenutku kada ima priliku učiniti dobro djelo. Isto tako postigao je iznimno dobre rezultate prilikom mnogobrojnih natjecanja u samoobrani i streljaštvu kada je predstavljao IJP PU međimurske. Možemo reći da se radi o jednom svestranom policijskom službeniku, izuzetno motiviranom, koji naprosto voli svoj posao.

Način glasovanja:

Nakon objave svakog prijedloga/pohvale na stranicama internetskog portala eMedjimurje.hr, građani tj. posjetitelji portala svojim će Facebook ‘lajkovima’ unutar članka neposredno birati svog policajca godine. Članak će se objavljivati nedjeljom u 10 sati i glasovanje traje do sljedeće nedjelje u 10 sati, dakle za svaki pojedinačni članak moguće je glasovati tjedan dana. Nakon završetka tjednog glasovanja radi se ‘screenshot’ i prikupljeni glasovi do tada smatraju se važećim.

Posljednji članak objavit će se početkom mjeseca rujna 2016. godine. Kao što smo već napomenuli, policijski službenik koji će tijekom navedenog razdoblja sakupiti najviše ‘lajkova’, bit će proglašen službenikom godine. Ukoliko bi dva ili više prijedloga prikupili jednak broj glasova, pobjedu bi ostvario onaj službenik, tj. događaj koji bi imao najviše pregleda (podatak dostavlja internetski portal eMedjimurje.hr). Svoje pohvale i prijedloge građani mogu slati na emailove: info@emedjimurje.hr ili medjimurska@policija.hr.

Kada se članak objavljuje? Nedjeljom u 10 sati.

Do kada traje glasovanje? Traje 7 dana, tj. do sljedeće nedjelje u 10 sati, nakon čega se bilježi broj ‘lajkova’.

Koji glasovi se broje? Broje se isključivo Facebook ‘lajkovi’ unutar objavljenog članka.

Na koji način glasovati? Isključivo klikom na Facebook tipku ‘Sviđa mi se’ (pri vrhu ili dnu članka).

Proglašenje pobjednika i dodjela prigodnog priznanja upriličit će se tijekom održavanja svečane akademije Policijske uprave međimurske povodom obilježavanja ‘Dana policije’, krajem mjeseca rujna 2016. godine.

Najnovije