Vladimir Pintar i Mario Gašparić naj policajci Međimurja!

Danas je ujedno proslavljen i Dan hrvatske policije te su međimurskim naj policajcima, uručena priznanja PUM-e i internetskog portala eMedjimurje. Naj policajci za 2016. godinu su Vladimir Pintar i Mario Gašparić

>>> Naj policajac: Vladimir Pintar i Mario Gašparić: Oni su heroji koji su svladali dvostrukog ubojicu

Danas je u Murskom Središću održan ‘Sajam sigurnosti i prevencije 2016.’ kojeg su zajednički i to više nego uspješno organizirali PU međimurska, Međimurska županija i Grad Mursko Središće, čiji je gradonačelnik Dražen Srpak na početku skupa u središćanskoj sportskoj dvorani pozdravio sudionike, goste i uzvanike, te izrazio zadovoljstvo što se ova značajna priredba održava u gradu, koji ima mnoge posebnosti, od kojih je upravo kada je u pitanju sigurnost, promet teških kamiona najopasnija, ali zahvaljujući prevenciji i policiji do sada nije bio zabilježen niti jedan veći incident ili nesreća.

Nakon Srpaka, govorili su međimurski župan Matija Posavec, načelnik PUM Krunoslav Gosarić i Zvonimir Vnučec, glavni ravnatelj hrvatske policije. Svi oni kazali su kako je Međimurje sigurno područje u kojem opada broj teških i kaznenih djela, a ljudstvo uživa najviše sigurnosne bonitete.

– Međunarodna iskustva prenijeli smo u Hrvatsku, a prevencija kriminaliteta u fokusu je našeg zanimanja i rada. Međimurska županija prepoznala je značaj prevencije i stoga bilježi izvrsne rezultate – naglasio je Vnučec, dodajući kako povezanost policije i naroda čini svaku sredinu sigurnom.

Na unutarnjim i vanjskim prostorima središćanske osnove škole i igralištu Šoderka prikazano je više vježbi policijskih i dugih djelatnika i službenika koje su sa zanimanjem pogledala školska djeca, mladež i brojno ljudstvo.

Današnjim događajima obilježen je i Dan hrvatske policije, koji je u kalendaru 29. rujna na blagdan svetog Mihovila, te su proglašeni naj policajci PU međimurske u akciji PU međimurske i internetskog portala eMedjimurje.

Prema glasovima čitatelja Međimurski naj policajci za 2016. godinu su Vladimir Pintar (policajac) i Mario Gašparić (građanin), kojima su u nazočnosti glasnogovornika međimurske policije Radovana Gačala i novinara Alen Fuša, priznanja uručili direktor portala Igor Halić i načelnik PUM-e Krunoslav Gosarić. Himnu ‘Lijepa naša domovina’ izveo je KUD Mura, dok su u kulturno-umjetničkom programu nastupila školska i vrtička djeca.

Današnjem događaju nazočili su i Sandra Veber, voditeljica Službe prevencije MUP-a, policijski djelatnici i službenici iz više hrvatskih policijskih uprava, te gosti iz Slovenije i Mađarske. Policija je za sve sudionike pripremila grah koji je posluživan na igralištu NK Rudara, gdje se razgovaralo o vrlo uspjelim pokaznim vježbama međimurskih policajaca, poglavito onih za specijalne zadatke.

>>> Naj policajac: Vladimir Pintar i Mario Gašparić: Oni su heroji koji su svladali dvostrukog ubojicu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije