Vjernici župe Belica hodočastili u Mariazell

Oko 70 hodočasnika iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Belice hodočastilo je na Duhovski ponedjeljak 16. svibnja u svetište Majke slavenskih naroda u austrijski Mariazell.

Svetu misu u kapeli svetog Mihaela iza velebne Gospine bazilike na hrvatskom jeziku predvodio je belički župnik vlč. Stjepan Šoštarić. Nakon ručka i okrjepe, molili su križni put na obližnjoj mariazellskoj Kalvariji. Na kraju su se u tišini pomolili pred mariazellskim Gospinim kipom koji se nalazi u kapeli u sredini bazilike.

Iako je u Mariazellu taj dan bilo prohladno i pretežito kišovito vrijeme, hodočasnika nije manjkalo. U popodnevnim satima oko 500 hodočasnika pješice je pristiglo iz Beča (150 km). Srednjoeuropsko marijansko svetište Mariazell nalazi se u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj na 864 metara nadmorske visine, u biskupiji Graz-Seckau. Udaljeno je oko 120 kilometara od Graza.

Od samog osnutka svetišta 21. prosinca 1157. godine ovo austrijsko marijansko svetište ujedno je i svetište Majke slavenskih naroda. Godišnje ga posjeti oko 700 tisuća hodočasnika, od kojih je oko 15% pješaka hodočasnika. U Gospinoj bazilici nalazi se milosni Gospin kip izrađen od lipovog drveta, visok 47 centimetara, a star preko 850 godina, javljaju iz Varaždinske biskupije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije