Biskup Mrzljak dolazi u Selnicu na prikazivanje filma ‘Neprijatelj naroda’

U sklopu programa ovogodišnjih Dana općine Selnica, u četvrtak 28. travnja u selničkom Društvenom domu biti će prikazan film ‘Neprijatelj naroda‘, autorice i redateljice Višnje Starešine.

Općina je na prikazivanje filma pozvala varaždinskog biskupa monsinjora Josipa Mrzljaka, koji se spominje u ovom filmu, pisanim se putem javio općinskom načelniku Ervinu Vičeviću.

Biskup Mrzljak, piše kako je iznimno počašćen pozivom na predstavljanje filma ‘Neprijatelj naroda’, te ako ga ne spriječe neke nenadane obveze sigurno dolazi na prikazivanje filma. Biskup naglašava kako je riječ o filmu koji govori o žrtvama komunističkog sustava o kojemu se još uvijek premalo istražuje, te da autorica Višnja Starešina njime nastoji pridonijeti rasvjetljivanju tih zloćina.

Prikazivanje filma koji govori o sustavu jugoslavenske komunističke represije od Bleiburga do današnjih dana i u koji osim biskupa Josipa Mrzljaka, prati sudbinu i protagonista političkog zatvorenika Petra Mlinarića, kantautorice i šansonjerke Lade Kos, učiteljice Ljerka Ognjenovac, filmskog radnika Vladimira Novaka i političara Andrije Hebranga je u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije