Ostaje li Čakovec bez čak pet timova hitne medicine?

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije dr.sc. Tomislav Novinščak, dr.med., spec.opće kirurgije na društevnoj mreži Facebook skrenuo je pozornost na mogućnost ukidanja 5 timova hitne medicine u Čakovcu.

‘Drage Čakovčanke i Čakovčanci, svi moji Međimurci, a i poštovani kajkavci. Dao sam si nemali trud da Vam grafički zorno prikažem kakvom smo ponovno poniženju izvrgnuti prije par dana kada se iz centra moći Zagreba ponovno na Međimurje i na Čakovec vrši pritisak i želi ukinuti 5 timova hitne medicine u Čakovcu.

Ovo će ovih dana biti jedan od prvih postova isključivo samo na tu temu sve dok se ne promjeni ponižavajući prijedlog da se jednom od najvećih konglomerata naselja Hrvatske (Čakovec, Nedelišće, Šenkovec, Pribislavec, Strahoninec, Ivanovec, Savska Ves, Mihovljan, Štefanec na površini veličine velikog grada u Hrvatskoj) ukine 5 timova hitne medicine. Dodatno, dežurni tim hitne medicine u Čakovcu skrbi i za posebno zdravstveno ugrožena naselja Parag, Kuršanec, Pribislavec, što ostatak Hrvatske, a pogotovo Zagreb nije briga, jer je to naš zdravstveni problem.

I dok sam potpuno svjestan da ću od osobe koja će prezentirati javnosti Čakovca i Hrvatske problem, postati i sam problem moguće i meta osvete moćnika, ne mogu preći preko toga što je moja odgvornost prije svega isključivo Vama građanima Čakovca. Kao ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije pozivam sve Čakovčance pa i sve Međimurce da daju potporu u nastojanju hitnjaka Međimurja da budemo ponosni i ravnopravni prema ostalom djelu Hrvatske.

Pozivam SVE stanovnike Čakovca i okolice da se svojim komentarom oglase na eSavjetovanje.gov.hr i spriječe potencijalne medicinske ugroze, kojima ćemo neminovno biti izloženi. Hitna medicina je nešto što se ne može racionalizirati i na čemu se NE smije štedjeti na uštrb desetaka tisuća stanovnika’ – napisao je Novinščak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije