FOTO: Održana prva ovogodišnja biciklijada župe Draškovec

>> FOTO: Održana prva ovogodišnja biciklijada župe Draškovec

U nedjelju, 3. travnja 2016. na poticaj župnika Matije Vonića i u organizaciji Župe sv. Rok Draškovec održana je prva ovogodišnja, a inače 8. po redu biciklijada župe Draškovec.

Na biciklijadi je sudjelovalo preko 100 biciklista, a ukupno se odvozilo oko 30 km. Polazak je bio ispred crkve sv. Roka u Draškovcu gdje je uz pratnju redara slijedila vožnja kroz Hemuševec do Donjeg Kraljevca gdje su se priključili ostali biciklisti ove velike župe. Krenulo se put Hodošana, a onda prema graničnom prijelazu Goričanu u mali prirodni raj tzv. područje Zelengaj do imanja obitelji Šavora iz D. Kraljevca.

Oni su sve bicikliste srdačno dočekali te počastili osvježavajućim pićima, domaćim kolačima, sirom, kukuruznim kruhom, voćem, kavom, a skuhan je i domaći biljni čaj pripremljen od ljekovitog bilja. Na imanju je održano kraće predavanje o zdravoj hrani kojeg je održao Rudolf Gregur iz Udruge “Zraka sunca” iz Donje Voće koja se bavi stoljetnom tradicijom izrade pripravaka od medicinskog ljekovitog bilja i plodova čiste prirode. Slijedio je povratak kućama preko Goričana.

Prekrasan dan okupan suncem i divnom prirodom ispunjenu cvijećem, pjevom ptica, prostranim međimurskim poljima koja krasi zelena pšenica, drvećem koje je polako počelo listati, mogli su osjetiti svi koji su se odazvali ovoj prvoj ovogodišnjoj biciklijadi. Nadamo se da će do kasne jeseni biti još mnogo bicikliranja župljana ove župe.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije