ŽUPA DRAŠKOVEC Velečasni Vonić potaknuo i 19. župnu biciklijadu

U nedjelju, 22. travnja je na poticaj župnika vlč. Matije Vonića, župnika Župe sv. Roka Draškovec, održana 19. župna biciklijada koju je organizirala Župa sv. Roka Draškovec. Ovo je prva ovogodišnja biciklijada, a ovo ističemo jer će ih tijekom godine bit još nekoliko.

Polazak je bio u 13 sati ispred crkve sv. Roka u Draškovcu gdje je uz pratnju redara slijedila vožnja kroz Hemuševec do Donjeg Kraljevca. U Donjem Kraljevcu su se biciklijadi ispred crkve sv. Magdalene priključili donjokraljevski biciklisti te su kroz Hodošan, Donji Hrašćan ‘pokupili’ preostale bicikliste i nastavili ‘biciklirati’ do Domašinca, Dekanovca pa do izletišta na rijeci Muri.

Biciklisti su se nakon kraćeg odmora i zajedničke fotografije kroz prekrasan krajolik uz rijeku Muru vratili preko izletišta Zelengaj uz tradicionalno zaustavljanje na imanju Šavora, koji su ih prema uhodanoj tradiciji dočekali i počastili. Svi su se biciklisti nakon okrijepe vratili kroz Goričan i Donji Kraljevec svojim kućama.

Dužina ukupne biciklističke rute je preko 40 kilometara, a na ovoj sportsko-rekreativnoj aktivnosti sudjelovalo je preko 6o-tak biciklista.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije