FOTO Održana 13. Biciklijada župe Draškovec

U nedjelju, 23. travnja 2017. godine, na poticaj župnika Matije Vonića i u organizaciji Župe sv. Rok Draškovec, održana je 13. Biciklijada župe Draškovec, prva ove godine.

Iduća je planirana za nedjelju, 30. travnja kada će biciklima krenuti prema Mađarskoj. Start je u 13 sati ispred župne crkve. Dužina rute s povratkom je oko 50 km (25km + 25 km). Sa sobom je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu uz ispravan bicikl, na sebi imati reflektirajući prsluk, a mlađi od 16 godina trebaju obavezno koristiti kacigu.

Na nedjeljnoj biciklijadi je sudjelovalo preko 70 biciklista. Sam polazak je bio ispred crkve sv. Roka u Draškovcu gdje je uz pratnju redara slijedila vožnja kroz Hemuševec do Donjeg Kraljevca.

U Donjem Kraljevcu su se biciklijadi ispred crkve sv. Magdalene priključili svi preostali biciklisti te se kroz Hodošan vozilo do Zelengaja gdje su bicikliste dočekali domaćini, obitelj Šavora i obitelj Mesarić, koji su sve prisutne počastili osvježavajućim pićem, voćem, domaćim kolačima, sirom i domaćim kukuruznim kruhom.

Na imanju je održan kraći odmor te snimljena zajednička fotografija uz kratak govor vlč. Mate Vonića te blagoslov imanja i ukućana. Župnik je uputio i zahvalu domaćinima na gostoprimstvu. Kućama su se vratili preko Hodošana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije