ZELENA ČISTKA u Donjem Kraljevcu i Domašincu

Povodom dana planeta Zemlje u organizaciji Općine Donji Kraljevec i u koordinaciji Zaštitarsko-ekološke udruge ‘Prode’ iz Hodošana i pod nadzorom poljo-komunalnog redara općine, dana 22. travnja 2017. godine održana je akcija ‘Zelena čistka 2017.’.

Akcija se provodila u svim naseljima općine Donji Kraljevec, te jedan dio područja općine Domašinec. U akciju je bila uključena večina Udruga koje djeluju na području općine, kao i OŠ Donji Kraljevec i Hodošan. Za vrijeme provođenja akcije od otpada su se očistila sva naselja i područja uz prilazne ceste prema naseljima u općini, kao i jedan dobar dio uz šumske puteve, gdje se prikupilo i najviše otpada. Tijekom provođenja akcije prikupilo se oko 5 tona raznog otpada, od toga oko 500 kg metalnog otpada.

Zelena čistka se provodila u suradnji s komunalnim poduzećem ‘Pre-kom’ d.o.o. iz Preloga, koji su donirali vreće za prikupljanje smeća, rukavice i vode za sudionike. Odmah po završetku akcije djelatnici Pre-koma izvršili su skupljanje prikupljenog smeća, koje je bilo deponirano na unaprijed dogovorenim lokacijama po pojedinim mjestima u općini i otpremili ga na deponiju.

‘Zahvaljujemo se svima koji su se uključili u navedenu akciju, te molimo nesavjesne građane da ne bacaju smeće u prirodi, jer time ne rade štetu samo prirodi, nego i sebi samima. Također se zahvaljujemo sponzorima akcije općini Donji Kraljevec, općini Domašinec, komunalnom poduzeću ‘Pre-kom’ d.o.o. iz Preloga, restoranu Zelengaj i trgovini ‘Prode’ Hodošan, koji su nam svojim donacijama pomogli da se akcija što bolje provede.’, rekli su organizatori ‘Zelene čistke’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije