ŽUPA DRAŠKOVEC Hodočašće u talijanski Pordenone i stari rimski grad Aqilea

U organizaciji župe Draškovec na čelu svestranog župnika vlč. Matije Vonića te na temelju dugogodišnje suradnje s agencijom ‘Smisao života’ i vodičem Mijom Rak, pedesetak župljana iz Donjeg Kraljevca, Draškovca, Čukovca te ostalih naselja ove župe, posjetili su minule subote veličanstveni sajam cvijeća u talijanskom Pordenoneu.

U oazi cvijeća, zelenila, grmlja, lukovica, sadnica, na mjestu opojnih mirisa, boja, kao i domaćih talijanskih specijaliteta župljani su uživali, pogotovo oni koji bijaše prvi put na tom mjestu. Jer ipak, jedno od životnih misli kaže – barem jednom godišnje čovjek treba otići na mjesto gdje još nije bio.

Uslijedio je nastavak puta do starog rimskog grada Aquileia kod Udina gdje je održana sveta misa u veličanstvenoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije te su se razgledali najstariji mozaici ovog dijela Europe.

Cijelim putem župljani su imali prilike čuti divne riječi ohrabrenja, mnoštvo kratkih poučnih crtica od župnika vlč. Vonića kao i vodiča Mije Rak. S pjesmom se krenulo prema domovima, zastalo u slovenskim Trojanama, zasladilo tamošnjim slasticama…

U novi radni tjedan Draškovčani i Kraljevčani kreću pozitivnim elanom, ispunjenim dušama, osmijehom na licima – jer smisao života nek bude u krilatici ove župe ‘Život je lijep’, makar on i više puta nije takav – mora se nastojati da bude – pozitivnim mislima, molitvom, osmijehom, pjesmom i Božjim zazivom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije