FOTO: Međimurci darovali krv kako bi nekome spasili život

>> FOTO: Međimurci darovali krv kako bi nekome spasili život

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin i ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, prikupilo se 571 doza krvi u prvom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi (1.1.2016 – 29.2.2016.).

Akcijama na području Međimurja pristupilo je 378 dobrovoljnih davatelja krvi, a njih 58 zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.
U Općinskome sudu Čakovec prikupljeno je 34 doza, dok u Mesnoj industriji “Vajda” 37 doza. U Orehovici prikupljeno je 30 doza, u Goričanu 37, u Svetoj Mariji 29, u Hodošanu 35, a najviše od 118 doza prikupljeno je u Nedelišću. Na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin od međimurskih davaoca prikupljeno je 251 doza.


– U Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec izuzetno smo zadovoljni sa odazivom. Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i na početku ove godine, te ih pozivamo na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi, koji Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec planira provesti u ožujku 2016. godine – poručuje ravnatelj Kristijan Valkaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije