Darivanje krvi je privilegija zdravih ljudi

DARIVALI KRV Imaju veliko srce: Čakovečki sportaši još jednom pokazali svoju humanost

Akciji se odazvalo 46 sportaša, trenera i sportskih djelatnika

Četvrtom darivanju krvi na čakovečkim Gradskim bazenima Marija Ružić pod nazivom “Čakovečki sportaši daruju krv” odazvalo se 46 sportaša, trenera i sportskih djelatnika.

Na akciju koju organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca, Gradsko društvo Crvenog križa i Gradsko poduzeće EKOM odazvali su se nogometaši, rukometaši, karatisti, košarkaši, plivači, kuglači, streljači, gimnastičari, nogometni suci, sportski novinar, ali i drugi građani velikog srca.

– Darivanje krvi je privilegija zdravih ljudi, a u tu skupinu definitivno spadaju sportaši” izjavio je tom prigodom tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec i dodao kako su sportaši uvijek bili poznati po svojoj humanosti, a to su demonstrirali još jednom.

– Uvijek kada treba učiniti nešto za društvo, za zajednicu – sportaši su tu. Uvijek prvi – istaknuo je. Cilj akcije bio je popularizirati davanje krvi među tom populacijom, posebno među onim sportašima koji do sada nisu dali krv. Želja je Zajednice sportskih udruga Čakovca da se i oni redovito odazivaju ovakvim humanitarnim akcijama i da budu dio velike obitelji darivatelja krvi.

Jedan od onih koji je dao krv u ovoj, ali i u prijašnjim akcijama je predsjednik i trener Čakovečkog plivačkog kluba Goran Kolarić

– Uvijek se nakon davanja krvi osjećam bolje, srce i duša su mi ispunjeni. Svojim primjerom želim potaknuti sportaše iz mojeg kluba da se i oni odluče na ovaj nesebični čin. S veseljem sam se odazvao i smatram kako bi svi sportaši zbog svoje dobre fizičke kondicije trebali dati krv kako bi pomogli onima kojima je potrebno – zaključio je Kolarić.

Na četvrtoj, a drugoj ovogodišnjoj akciji bio je i košarkaški trener Srećko Šopar. – Nikad ne znaš kada će tebi krv zatrebati. Sportaši bi trebali biti prvi koji u takvim akcijama sudjeluju, posebno oni iz ekipnih sportova jer imaju taj poseban odnos prema drugima – rekao je Šopar.

Kuglač Bojan Plevnjak iz čakovečkog Željezničara dijeli mišljenje svih onih koji su danas bili na davanju krvi.

– Ovo je humana gesta, pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Mi smo najzdraviji dio stanovništva i red je da mi pomažemo – istaknuo je. Iz Zajednice sportskih udruga Čakovca, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec  i EKOM-a najavili su kako će ova akcija sigurno biti održavana i dalje u ritmu dva puta godišnje. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije