Međunarodni festival folklora u Riminiju

FOTO Članovi KUD-a Mihovljan svojim nošnjama, pjesmom i plesom plijenili pažnju u Italiji

Nije ni čudno da su Mihovljančarke i Mihovljančari zaslužili najveći pljesak kada su u jednom trenutku na bini pojavile naše lijepe Međimurke s jedinstvenim bidrama na glavi

XII. Međunarodni festival folklora u Riminiju u Italiji, u organizaciji “FEST info tima” bio je povod da se članice i članovi KUD-a “Mihovljan” otisnu na put u Italiju na još jednu promociju međimurske kulturne i tradicijske baštine i narodnih običaja.

Iako po vručini u međimurskim narodnim nošnjama, sve članice i članovi KUD-a, od najmlađih do najstarijih, prošetali su u organiziranom mimohodu dijelom Riminija i pokazali međimursku narodnju nošnju u svom njezinom sjaju te tako plijenili pažnju i interes prolaznika i sudionika samog festivala.

Nakon održanog mimohoda u programu kudova i plesnih skupina iz mnogih zemalja, s međimurskom pjesmom, plesom i ljepotom nošnji na pozornici su se izdvojili mihovljanski tamburaši i plesači koji su izveli spletove međimurskih plesova te time izmamili gromoglasni pljesak publike.

Nije ni čudno da su Mihovljančarke i Mihovljančari zaslužili najveći pljesak kada su u jednom trenutku na bini pojavile naše lijepe Međimurke s jedinstvenim bidrama na glavi te s bidrama besprijekorno otplesale splet. Mnoge su se skupine željele fotografirati upravo sa našim kudovcima, pa tako nije nedostalo ni poziva na neka nova druženja u neke nove zemlje.

Poznavajući Mihovljančare, njihov predani rad i aktivnosti iz područja folklore, ne sumnjamo da će nam se opet brzo javiti iz neke nove zemlje sa nekog novog folklornog festivala gdje će s ponosom prezentirani međimursku kulturnu baštinu I narodne običaje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije