K. Balog: Bojim se za živote članova svoje obitelji, prijete nam smrću

Kristijan Balog predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Općini Pribislavec i predsjednik Udruge mladih Roma ovih je dana svojim javnim istupom o masovnom zlostavljanju i borbama pasa u međimurskim romskim naseljima podigao veliku prašinu.Toliko veliku da mu se prijeti smrću, istaknuo je današnjoj konferenciji za medije , koju je tim povodom sazvao u Općinskoj vijećnici u Pribislavcu.

– Nakon jučerašnjeg sastanka na temu zlostavljanja pasa u romskim naseljima, održanog u Vijećnici Međimurske županije u Čakovcu, ispred zgrade Županije čekala me veća grupa Roma, odnosno vodeći ljudi iz nekoliko međimurskih romskih naselja, koji su mi uputili izravne prijetnje smrću, kazao je danas Balog. Rečeno mi je da da će me likvidirati, da će mi baciti bombu i moram vam priznati da se se ozbiljno bojim, ne toliko za svoj, koliko za živote članova moje obitelji.

Ja sam nakon toga otišao na policiju i prijavio prijetnju, jer znam tko mi prijeti, nastavlja Balog. To nije nekakvo dijete, već čovjek koji je sklon kriminalu i koji je dugo godina proveo u zatvoru. O imenima ne bih sada u javnosti zbog istrage koja je u tijeku.

Ono što mogu reći je da se radi o ljudima iz romskih naselja Lončarevo u Podturnu i Paraga u Trnovcu, zbog kojih ja i moja obitelj u strahu nismo sklopili oči do ranih jutarnjih sati i svanuća. Ako bude potrebno spreman sam zatražiti i policijsku zaštitu.

Navode koji su se pojavili na društvenim mrežama, i to upravo od njegovih sunarodnjaka Roma, da je sve ovo velika predstava u organizaciji njegovog oca Željka i samog Kristijana, mlađi Balog odlučno je opovrgnuo. Spominje se nekakva osveta zbog toga što nam Općina ne želi omogućiti azil za pse koji bi se trebao nalaziti u romskom naselju, što nismo nikada ni tražili, ističe Balog, a riječ je zapravo ljubomori zbog medijske potpore koja mi je pružena, ne samo na lokalnoj, veći na nacionalnoj razini, a moram reći da je danas bilo i upita o ovom velikom problemu zlostavljanja životinja i iz nekih udruga za zaštitu životinja i iz daleke Amerike.

Na kraju, Kristijan Balog, o svom javnom istupu o zlostavljanju životinja kaže da je to bilo iz ljubavi prema životinjama i psima koje posebno voli, za razliku od većine njegovih sunarodnjaka koji se nad njima iživljavaju iz čiste obijesti.

Takav je slučaj i sa samim borbama pasa, gdje se to ne radi iz nekakve financijske koristi već u 99 % slučajeva iz čiste dosade, koja je pak proizlazi iz besposlenosti. Naime, prema njegovim riječima veliki broj Roma nema apsolutno nikakve radne navike i onda se događaju ovakve užasne stvari, što više nema veze sa zdravom pameti.

– Ja sam prije godinu dana u suradnji s općinskom načelnicom radio anketu po romskom naselju u Pribislavcu, kako bi se saznao točan broj pasa, no to kasnije nikoga od odgovrnih na Županiji, niti pak u ni jednom Ministarstvu nije zanimalo, tako da je sve ostalo samo na papiru, bez rješenja problema. Nadam se da ova priča neće trajati samo par dana, nakon čega će se novine baciti u koš i sve zaboraviti, već da će se naći rješenje ovog velikog problema.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije