Tri godine od pogibije Marina Šuice: Trener S. Tuksar i dalje na slobodi

Prošle su tri godine i nepuna dva mjeseca otkako je u stravičnoj nesreći život izgubio mladi tenisač Marin Šuica (15), koji je bio najbolji junior svijeta u kategoriji do 16 godina i jedan od najperspektivnijih mladih igrača u Hrvatskoj. Nesreću je skrivio njegov trener Saša Tuksar, bivši tenisač koji je još uvijek na slobodi, piše Index.hr.

On je bio za volanom automobila kojim se na autocesti M7 između Siofoka i Budimpešte zabio u stražnji dio kamiona. Tuksara se tereti da je skrivio nesreću vozeći čak 180 km/h.

Marin Šuica u nesreći je zadobio teške tjelesne ozljede, te je prebačen u bolnicu Szekesfehervaru, gdje su se liječnici šest dana borili za njegov život. Tuksar u nesreći nije ozlijeđen. Istražni zahtjev protiv Tuksara prije dvije godine podnijelo je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu, a Tuksar se branio šutnjom.


Sutkinja odredila kaznu pa poništila

“Sutkinja mu je u studenom prošle godine odredila kaznu od 2,6 godina zatvora iako se za takvo kazneno djelo predviđaju kazne od 3 do 10 godina. Mi smo uložili žalbu, a žalio se i Tuksar jer je sutkinja u obzir uzela svjedočenje privatne detektivske agencije koja je ustanovila da je Tuksar cijelu noć proveo vani po kafićima sve do 4 ujutro i tad je došao po mog sina.

Tuksar se žalio da se to svjedočenje nije smjelo uzeti u obzir i kasnije je sud poništio presudu. Sve od tada se ništa nije pomaknulo s mjesta, već godinu dana slučaj miruje”, rekao je za Index otac preminulog Marina, Nikola Šuica. Kaže kako je najgore što njegova obitelj viđa svakodnevno Tuksara kako se mirno šeće Čakovcem. I dok Marinov otac nekoliko puta tjedno posjećuje sinov grob, Tuksar u zatvoru za ono što je učinio nije proveo niti dana.

“Najinteresantnije je da je Tuksar mog sina ubio iz čiste zabave. Vozio je 180 km/h. Imam svjedočenje vozača autobusa kojeg je tog ranog jutra u zadnju sekundu pretekao. Tuksar se zabavljao na način da se luđačkom brzinom približavao vozilu ispred sebe i onda ga pretjecao. Moje dijete je umrlo šest dana nakon nesreće, a njemu nije pala vlas s glave. Od tog dana prošlo je više od tri godine. On mirno šeće, a sud već godinu dana nije sazvao ročište”, rekao je Nikola Šuica.


Novo ročište čeka se godinu dana

Iz Općinskog suda u Čakovcu doznajemo kako se rasprava u Kaznenom postupku protiv okrivljenog Saše Tuksara zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa – izazivanjem prometne nesreće predviđa za drugu polovicu studenog ove godine.

Na upit zašto je Sudu trebalo više od godinu dana da zakaže raspravu te zbog čega Saša Tuksar još nije osuđen iako je utvrđena njegova krivnja, sa Suda objašnjavaju da je rješenjem Županijskog suda u Varaždinu od 28. svibnja 2013. ukinuta presuda ovoga suda od 14. studenog 2012.

“Spis sa Županijskog suda u Varaždinu fizički je dostavljen ovome sudu 26. lipnja 2013., gore citirano rješenje Županijskog suda u Varaždinu otpremljeno je strankama 15. srpnja 2013., a predmet se od 23. srpnja 2013. nalazi na uvidu na parničnom predmetu ovoga suda”, stoji u odgovoru glasnogovornice Općinskog suda u Čakovcu Ane Sekovanić.

Ovaj slučaj je još jedan dokaz koliko je hrvatsko pravosuđe sporo i neučinkovito, a krivci prolaze nekažnjeni, piše Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije