Benzinom zapalio oca, a sad kaže: To su priče, riječ je o nesreći

Tjedan dana nakon što je pokopan na mjesnom groblju, policija je za smrt Franje Lovrenčića (57) iz međimurskog sela Gardinovca osumnjičila njegova 27-godišnjeg sina Pericu, koji je u ponedjeljak uhićen i ispitan, a u srijedu pušten da se brani sa slobode. Tako je ono što se činilo bizarnim samoozljeđivanjem koje je rezultiralo smrću preraslo u moguće ubojstvo.


Glasine došle do policije

Prva verzija događaja išla je ovako: Franjo je 14. svibnja teško opečen u dvorištu kad je neuspješno pokušao upaliti motornu pilu. Planirao je izraditi kolce za povrće, a u pomoć je pozvao i sina. Pokušavajući upaliti motorku, čiji je spremnik napunio benzinom, Franjo se polio gorivom koje mu je natopilo odjeću.

Srdit, odložio je motorku i zapalio cigaretu. U trenu je buknula vatra jer je, prema policijskom izvješću, žar zapalio benzinske pare koje su se dizale s odjeće. Sin je ugasio vatru, no Franjo je već zadobio teške opekline zbog kojih je završio u Klinici za traumatologiju u Zagrebu. Šest dana kasnije je preminuo. U ponedjeljak – preokret!

– Utvrđeno je da se on nije sam polio benzinom nepažljivo rukujući motornom pilom i potom slučajno zapalio opuškom. Sumnja se da ga je u svađi 27-godišnjak polio benzinom po tijelu i potom upalio upaljač – kaže glasnogovornik međimurske policije Zdravko Kolarić.

Neslužbeno doznajemo da su do policije stigle seoske glasine o tome da se Franjo nije sam ozlijedio, da su se on i sin svađali, a često se u obitelji konzumirao i alkohol. Javni pogovor ponukao je policiju da se detaljnije posveti slučaju. Ne žele otkriti na čemu konkretno temelje kaznenu prijavu. Perica je jedini svjedok nesreće i niječe krivnju.


Majka: Takva je sudbina

– To što se po selu govori nije istina! Znali smo se posvaditi, ali smo se za dva-tri sata i pomirili. Policija me privela na razgovor i pustila me. Nisam se bojao, sve sam im mirno ispričao jer to bila nesreća i samo ja znam istinu. Čekam poziv na sud – rekao nam je u srijedu osumnjičeni koji ponavlja da se otac sam zapalio. Majka Ružica napominje da su svi još u šoku. – Fali mi muž, ali takva je sudbina – kaže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije