Vijesti / Crna kronika
Crna kronika
DONJI VIDOVEC Utvrđen točan uzrok eksplozije u kojoj je smrtno stradao 41-godišnjak
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DOZNAJEMO UZROK EKSPLOZIJE

DONJI VIDOVEC Utvrđen točan uzrok eksplozije u kojoj je smrtno stradao 41-godišnjak

Ne biste vjerovali da što je uzrokovalo ovu strašnu eksploziju u kojoj je život izgubio mladi čovjek

- Vještačenjem izuzetog požarnog krša i drugih tragova s mjesta eksplozije u zgradi 'Zlatarskog doma' u Donjem Vidovcu utvrđeno je kako je uzrok eksplozije zapaljenje i detonacija eksplozivne smjese para 2-metil-4,6-dinitro-o-Cresola i zraka mehaničkom iskrom nastalom rezanjem aluminijskih profila (okviri za postavljanje tzv. „Knauf“ ploča).

Vezana vijest

Donji Vidovec, eksplozija Od siline eksplozije srušen je cijeli zid VIDEO I FOTO Tuga u Donjem Vidovcu: U eksploziji poginuo otac (41) troje malodobne djece

Prethodno navedena zapaljiva i eksplozivna tvar osnovna je komponenta insekticida Kreozan, a koji je u nekoliko desetaka limenki bio smješten u prostoriji u kojoj su se obavljali radovi na obnovi objekta. O rezultatima vještačenja izvješteno je nadležno državno odvjetništvo - javlja međimruska policija.Kako smo već ranije izvijestili javnost u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine oko 10 sati u Donjem Vidovcu, Ulici Rade Končara, došlo do eksplozije i požara unutar objekta u obnovi. Na žalost, tom prilikom smrtno je stradao 41-godišnjak s područja općine Donji Vidovec.

Požar izazvan eksplozijom ugasili su pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Donjeg Vidovca, Svete Marije, Donje Dubrave i Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.Prilikom eksplozije u susjednoj zgradi uslijed pucanja prozorskog stakla lakše je ozlijeđena 24-godišnjakinja s područja općine Kotoriba, koja je liječničku pomoć zatražila u Domu zdravlja u Kotoribi. Ujedno, oštećeno je i nekoliko osobnih automobila parkiranih uz zgradu „Zlatarskog doma“.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!