MAĐARI TRAŽE POMOĆ

MEĐUNARODNI INCIDENT Krivolovci iz Dekanovca prijetili puškom

Bila je mrkla noć, negdje u drugoj polovici veljače. Rijekom Murom u visini Dekanovca tiho je plovio čamac u kojem su se prikrile dvije sumnjive osobe

Usred oštrog riječnog zavoja kod mađarskog sela Sememince (Muraszemenye) već neko vrijeme nema nasipa između rijeke i kompleksa jezeraca.

Jezerca se nalaze na lijevoj, mađarskoj strani rijeke. Dvojac je uplovio i tada je počelo. Čamcem je, s kolegom, stigao Austrijanac koji ima koncesiju nad ribnjakom i nudi sportski ribolov.

Snimao je cijeli tijek ovog međunarodnog incidenta koji je umalo mogao završiti tragično. Sumnjivcima su se koncesionari prvo obratili na mađarskom jeziku.

– Vgasni bateriju, gasi! – doviknuli su im ovi. Potom su im na austrijskom jeziku kazali: “Policija!”

– Vgasni bateriju!! – počeli su vikati sumnjivi Međimurci te su vlasnika stali kititi salvama psovki.

– Buš gasiv il’ naš gasiv, p… ti m… ve buš ti videv!! – sve je glasnije vikao, gotovo režao stariji sumnjivac. Vlasnik mu je nato rekao kako će zvati policiju.

– Buš gasiv il naš gasiv, p… ti m…a tvoja! Dam ti ja tvoj policaj ti p…a ti m…a, ve te strelim! – dobacio mu je na kraju primitivni “raubšicar” i u ruke uzeo pušku s optikom.

Ustrijeljeni srndać?

Kako su jedni druge osvjetljavali baterijama tako se na tren u međimurskom čamcu vidjelo nešto što je vrlo vjerojatno ustrijeljeni srndać. Ribnjak pak obiluje pravim kapitalcima, u njemu love šarane, amure, somove, štuke i smuđeve. Pravi je to raj za rekreativce i sportaše, ali i mamac za krivolovce.

Kad je sumnjivac izvukao pušku s optikom, koncesionari su se u strahu povukli čamcem unatrag. Incident je prijavljen policiji mađarske županije Zala koja je zatražila pomoć naše policije.

– Radimo na ovom slučaju putem međunarodne policijske suradnje. Zasad je slučaj u preliminarnoj fazi, u skladu s procedurama – potvrdila nam je Policijska uprava međimurska.

Čuli smo se i s koncesionarem, Austrijancem, koji nam se javio doslovno iz čamca. Veza je bila loša pa smo od njega uspjeli dobiti tek potvrdu kako je video-zapis predan policiji.

Kako smo doznali iz svojih izvora, riječ je o dvojici mještana Dekanovca. Jedan je navodno lovac Fazana, a drugi je upisan pri lovačkom savezu, ali nije član Fazana. Upućena osoba iz Dekanovca opisala nam je što zna o slučaju:

– Tamo preko Dekanovca, na mađarskoj strani, nalaze se tri velika jezera. Mura je tu otrgnula dio nasipa i može se ući izravno čamcem iz rijeke. Ova dvojica su lovci i iz Dekanovca su. Jasno se vidi kako u čamcu imaju srndaća – kaže.

Je li riječ o “oporbenim” lovcima Fazana koji uporno i anonimno prijavljuju aktualno vodstvo društva za nezakonitosti? To mi nismo rekli, ali tako se nešto priča…

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3596

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije