nasjela na prevaru

PREVARILI ŽENU (73) Putem interneta obećao joj zlato, Međimurka mu uplatila par tisuća eura

Muškarac s broda joj je obećao poslati paket u kojem se nalazi zlato u vrijednosti 100.000 funti

Jučer, 21. ožujka čakovečki detektivi zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare, zaprimili su kaznenu prijavu 73-godišnjakinje.

– Iz zaprimljene prijave proizlazi kako je oštećena početkom veljače ove godine putem jedne od društvenih mreža stupila u kontakt s nepoznatim muškarcem koji se predstavio kao inženjer brodogradnje te da se trenutno nalazi na brodu koji putuje iz Engleske u Australiju. Muškarac joj je pritom obećao poslati paket u kojem se nalazi zlato u vrijednosti 100.000 funti te vrijednosni papiri u vrijednosti 1.000.000 eura. Kako bi oštećena primila obećani paket morala je uplatiti troškove slanja i osiguranja u iznosu od nekoliko tisuća eura, što je kasnije i učinila. Nakon toga prevarant je i dalje tražio određene uplate kako bi poslao paket te je oštećena posumnjala da se radi o prijevari i događaj prijavila policiji – javlja međimurska policija.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju, dok će se protiv nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela prijevare, nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava.

– Ponovno upozoravamo sve građane da prilikom kontakata s nepoznatim osobama koje nude brzu, laku i veliku novčanu dobit, trebaju posumnjati u prijevaru. Obavezno odbijte takve iznenadne ponude. Ako primijetite nešto sumnjivo, obratite se policiji.

Krajem prošle godine u Ravnateljstvu policije u Zagrebu predstavljena je preventivna kampanja „Web heroj“, prepoznatljivog slogana „Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba“, kako bi se što većem broju građana približila važnost znanja o pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala, opasnostima te mjerama prevencije i zaštite.

Više informacija o prijevarama s bankovnim računima, investicijskim prijevarama, prijevarama prilikom online kupovine, romantičnim prijevarama i direktorskim prijevarama saznajte na internetskoj stranici “Web heroj” – kažu u policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije