nepravomoćna presuda

NAKON DESET GODINA Gospođa pala na ledu u Supilovoj ulici, Grad Varaždin mora joj platiti 24.500 eura odštete

Deset godina bilo je potrebno za ovu nepravomoćnu presudu

Žena iz Varaždina, 31. siječnja 2014. godine pala je na poledici i slomila potkoljenicu, a deset godina kasnije, 31. siječnja 2024., donesena je presuda u kojoj joj grad Varaždin mora isplatiti odštetu, piše Danica.

Žena je pala na neočišćenom nogostupu Supilove ulice u Varaždinu te je u tužbi protiv grada navela da je u navedenom događaju stradala tjelesno i duševno.

Sudsko-medicinski vještak ustanovio je kako je gospođa “zadobila spiralni prijelom donjeg dijela desne koljenične kosti i poprečni prijelom maleola lisne kosti uz pomak ulomaka jer je pala na nogostupu na ledu”.

Liječnik Hitne prisjetio se kako je tog jutra padala ledena kiša pa je bilo čak 14 lomova.

Mjesec dana nakon loma kod pacijentice je nastala duboka venska tromboza desne noge zbog čega je bila hospitalizirana te je završila na dugotrajnoj terapiji lijekovima. Nakon što je prijelom zarastao, odstranjen joj je osteosintetski materijal iz noge, ali je tada došlo do infekcije operativne rane.

Rana je zarastala dva mjeseca uz terapiju antibioticima. Medicinski vještak u nalazu je naveo kako je “zbog zadobivenih ozljeda kod tužiteljice došlo do povrede tjelesnog i duševnog zdravlja”.

Sudac je ženi dosudio 14.500 eura odštete i 10.000 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna i Grad Varaždin se na nju može žaliti, piše Danica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije