POLICIJA pregledala snimke: ’17-godišnjak je drvenom letvom napao trojicu’

Varaždinska policija izvijestila je da su u cijelosti razjašnjenje okolnosti vezane uz događaj u kojem je sudjelovao 17-godišnjak iz Varaždina.

> ŠTO JE ISTINA? Zubi su na mjestu i nema masnice. Majka: To je laž, zub se klima

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 17-godišnjak 18. veljače iza ponoći, prilikom izlaska iz noćnog kluba, vikao i vrijeđao goste te je u jednom trenutku nasrnuo na 22-godišnjaka.

Nakon toga je drvenom letvom napao trojicu mladića od 20, 22 i 23 godine te se pokušao udaljiti. Kada ga je 22-godišnjak sustigao srušio ga je na tlo, a 23-godišnjak ga je udario po licu.

Kako je najavljeno, policija će protiv trojice osumnjičenih mladića, 17-godišnjaka, 22-godišnjaka i 23-godišnjaka podnijeti optužne prijedloge zbog narušavanja javnog reda i mira.

Glavi ravnatelj policije Nikola Milina oformio je stručni tim MUP-a koji se uključio u prikupljanje svih obavijestiti o uporabi sredstava prisile prema 17-godišnjaku. Izvršenim uvidom u snimku video nadzora potvrđeno je da su sredstva prisile upotrijebljena opravdano i zakonito budući se maloljetnik nasilnički ponašao, prijetila je opasnost od samoozljeđivanja i ozljeđivanja policijskih službenika, a na upozorenja i zapovijedi da se smiri maloljetnik se oglušio.

Uvidom u službenu dokumentaciju utvrđeno je da su majka i 17-godišnjak, nakon uporabe tjelesne snage i sredstava za vezivanje, izjavili da nemaju primjedbi na policijski postupak, što su vlastoručno upisali i potpisali. Utvrđeno je i da su policajci sredstva prisile upotrijebili zakonito i opravdano te da nisu utvrđene nepravilnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije