vikend na cestama

DOMAŠINEC Vozio s 2,34 promila pa skrivio nesreću: Dobio ‘paprenu’ kaznu i zabranu

Pijani 63-godišnjak se nije baš 'proslavio'. Zapamtit će taj dan...

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega jedna nesreća s ozlijeđenim sudionikom u kojoj je teške ozljede zadobio maloljetni biciklist te tri nesreće s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, dvije prometne nesreće

– Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana proteklog vikenda utvrđena je kod dva sudionika, a najveća koncentracija od 2,34 g/kg utvrđena je kod 63-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, a koja se dogodila u nedjelju, 28. travnja oko 21:40 sati u Domašincu.
 
Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji 2,34 g/kg, 63-godišnjak uključivao se u promet vožnjom unatrag s prostora parkirališta ispred ugostiteljskog objekta, na kolnik Ulice Vladimira Nazora. Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom zbog čega je stražnjim bočnim dijelom automobila udario u stražnji bočni dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Ulicom Vladimira Nazora upravljao 20-godišnji vozač. Nakon sudara, osobni automobil kojim je upravljao 63-godišnjak, stražnjim dijelom udario je u metalnu dvorišnu ogradu obiteljske kuće.
 
Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 63-godišnji vozač kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1 580 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca – javljaju iz PU međimurske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije