što se sve događa

MALI RAZBOJNIK U centru Čakovca ‘žicao’ novac od djeteta i prijetio nožem

Maloljetnik je htio opljačkati dijete u centru Čakovca

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad starijim maloljetnikom utvrđeno je kao je počinio kaznena djela razbojništva u pokušaju i krađu.

-Sumnja se kako je u nedjelju, 14. travnja ove godine nešto prije 14 sati na ulici u centru Čakovca, najprije zatražio („žicao“) novac od djeteta, a nakon kraće pratnje ulicama grada, uz prijetnju manjim nožem zatražio ga je da mu preda torbu na pregled. Pošto se oštećeni u tom trenutku rasplakalo, osumnjičeni je odustao od dovršenja kaznenog djela.

Ujedno, osumnjičeni maloljetnik u četvrtak 18. travnja ove godine u prijepodnevnim satima u Čakovcu, iz stalka za bicikle smještenog ispred supermarketa, smještenog u sklopu trgovačkog centra u Svetojelenskoj ulici, ukrao je nezaključani bicikl. Prema izjavi 19-godišnje vlasnice materijalna šteta procijenjena je na 500 eura. Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki detektivi pronašli su ukradeni bicikl te ga vratili vlasnici.

Prema maloljetnom osumnjičeniku zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva u pokušaju i krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Temeljem naloga nadležnog državnog odvjetnika, osumnjičeni je doveden na Županijski sud u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja sutkinja istrage odredila istražni zatvor te je potom predan u varaždinski zatvor – javlja međimurska policija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije