VIKEND Dvoje ozlijeđenih, tri pijana, najviše ‘puhnula’ vozačica (35)

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se ukupno tri prometne nesreće, od čega dvije s ozlijeđenim osobama i jedna s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše su ozlijeđeni 24-godišnji vozač osobnog automobila i 21-godišnja pješakinja.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su: nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća, nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
greške pješaka – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 0,19 grama po kilogramu utvrđena je kod 24-godišnjeg mladog vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom, u petak, 8. prosinca u Šenkovcu.

Akcija Alkohol i droga

U noći s 9. na 10. prosinca (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli operativnu akciju “Alkohol i droga”.

Tijekom akcije utvrđeno je devet prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– tri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
– od 0,50 g/kg do 1,00 g/kg – dva prekršaja,
– iznad 1,00 g/kg do 1,50 g/kg – jedan prekršaj, te
– šest ostalih prekršaja.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola od 1,40 grama po kilogramu, utvrđena je u nedjelju, 10. prosinca u ranim jutarnjim satima u Čakovcu, Ulici Ivana plemenitog Zajca kod 35-godišnje vozačice osobnog automobila.

Za vrijeme provođenja akcije tri osobe podvrgnute su ispitivanju na prisutnost opojnih droga, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije