OSVOJILI PRVO MJESTO

ISPISALI POVIJEST Trideseta obljetnica sjajnog uspjeha sportaša Policijske uprave međimurske

Svi ti sportski entuzijasti zaslužuju velike čestitke i danas

U srijedu, 15. svibnja 2024. godine na prostoru Adrenalinsko-rekreacijskog centra Pozoj u Donjoj Dubravi okupili su se bivši i sadašnji međimurski policajci te u kratkom druženju evocirali uspomene na zapažene sportske rezultate koje su postigli prije 30 godina.

Naime, u rujnu 1994. godine u Zagrebu održane su 2. sportske igre hrvatske policije. U konkurenciji desetak ekipa iz svih policijskih uprava i gostujućih ekipa tadašnje financijske policije, vojne policije, pravosuđa i carine, 1. mjesto uvjerljivo je osvojila ekipa međimurske, varaždinske i krapinsko-zagorske policije koju su uglavnom sačinjavali policajci i policajke iz Međimurja (od 44 člana čak 32 su iz bili iz Policijske uprave međimurske) što je pokazalo snagu naših sportaša – policajaca u to vrijeme. Pobjednička ekipa je osvojila čak 245 bodova, dok drugoplasirana ekipa svega 175 bodova.

U krosu na 3000 metara reprezentacija međimurske, varaždinske i krapinsko-zagorske policije osvojila je prvo mjesto, a u gađanju puškom drugo mjesto. U gađanju službenim i malokalibarskim pištoljem ekipama tih triju uprava sjeverozapadne Hrvatske pripala su visoka mjesta. Odbojkašice su osvojile ukupno treće mjesto, a u borilačkim sportovima drugo mjesto. Dakle, bili su uspješni u svim sportovima (i onima koje možda nismo spomenuli) u kojima su sudjelovali na natjecanju.

U najatraktivnijem disciplini, malom nogometu osvojeno je prvo mjesto. U finalu su naši predstavnici, nakon žustre i uzbudljive igre pobijedili nogometaše vukovarsko-srijemske policije, rezultatom 3:2. Ekipu u malom nogometu tada su sačinjavali Josip Kuhanec, Zoran Hajdinjak, Ivan Vrček, Alen Debelec, Krešo Žnidarić, Branko Sušec, Mladen Anderlin, Nenad Marčec, Drago Juričan, Dragutin Pintarić, Željko Kovačić i Sanimir Đaković. Ekipu je nadasve uspješno predvodio Vladimir Vidović.

Za prvo mjesto u sveukupnom poretku reprezentacija međimurske, varaždinske i krapinsko-zagorske koju je tada vodio Branko Sušec je uručen veliki prijelazni pehar, dok je Vladimir Vidović primio pehar za nogometni tron. U to vrijeme dužnost načelnika Policijske uprave međimurske obnašao je Marijan Varga.

Nogometaši Policijske uprave međimurske posebice su ostvarili niz izvrsnih rezultata. Tako se u mnoštvu natjecanja može izdvojiti sudjelovanje na velikom međunarodnom malonogometnom turniru u Nizozemskoj, gdje su s ponosom predstavljali sve hrvatske policajce, a iznimne sportske uspjeha nizali su i u narednim godinama.

Svi ti sportski entuzijasti zaslužuju velike čestitke i danas, pošto su sportskim uspjesima i dobrim duhom te viteškim borbama pronijeli dobar glas o sportu i timskom radu, šireći pritom pozitivnu energiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije