VAPAJ ČAKOVČANKE ‘Zna li netko gdje je moj otac? Tražim ga već 50 godina!’

U našu redakciju javio se čitatelj Mario Buhanec čija svekrva Erika Blažon traži svog oca gotovo pedeset godina!

Kako tvrdi Erika, traži se Jakob Schwartz. Prenosimo njezin apel:

‘Dragi prijatelji, rođaci, poznanici i nepoznati, dobri ljudi – pomozite mi. Ja sam Erika Blažon (rođena Kranjčec Schwartz) rođena 9.2.1965. u Calwu, u Njemačkoj, gdje sam živjela do trećeg mjeseca svog rođenja. Danas živim u Hrvatskoj, u Čakovcu, Ulica Luje Bezeredija 39.

Do danas nisam upoznala svog tatu. On se zove Jakob Schwartz i znam da je živio u Stuttgartu s mojom majkom, kada sam se ja rodila. Majka mi se zove Rozalija Kranjčec. Govorila mi je da imam polubrata Dragana i tetu Sofiju, tatinu sestru, koja je tada također živjela u Njemačkoj (Calw).’

Kako kaže Erika, to je sve što zna o svojoj prošlosti. Njezina mama ima 77 godina i Erika tvrdi da ne želi ništa reći o njezinom tati.

‘Za tatu mislim da ima također oko 77, godina, a imam saznanja da je živio i u Sloveniji, tj. u Ljubljani. Cijeli svoj život ga tražim, samo da ga upoznam, da ga zagrlim. Po slici koju mi je on ostavio kao maloj bebi koju je dovezao s tri mjeseca starosti kod tete u Međimurje na čuvanje, uvjerena sam da mu jako sličim.’.

Erika se nada da će ga netko prepoznati.

‘Molim vas, ako imate bilo kakvu informaciju o mom ocu ili bilo kojem članu njegove obitelji, da mi javite ili preko Facebooka ili na broj telefona (00385)40 / 364 055. Nadam se da ću ga uz vašu pomoć i pronaći jednog dana jer nada umire zadnja.’

Eriku smo kontaktirali i telefonski te nam je u razgovoru kratko rekla kako je utvrđeno u Njemačkoj da je ona njegova kćer i sve što želi je samo ga vidjeti.

‘Meni izgleda da je sve obavijeno nekom tajnom zbog koje ja ne mogu do svog oca.’, zaključila je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije