‘Trovačica’ iz Zasadbrega Ruža Šimunković izvela šou uoči dolaska na sud

Pravi šou izvela je na varaždinskom Županijskom sudu Ruža Šimunković iz Zasadbrega, kojoj se sudi za pokušaj ubojstva bivšeg legionara Tihomila Buterina iz Oroslavja, piše Jutarnji.

Ruža Šimunković služi trogodišnju zatvorsku kaznu u Požegi zbog poticanja na ubojstvo, a na varaždinski sud došla je iz zatvorske bolnice u Zagrebu. Ustvari, do sudske zgrade nije došla jer joj je najednom pozlilo i završila je na krevetu u zatvoru u Varaždinu.

– Došli smo po nju u zatvorsku bolnicu i sve je bilo normalno. Ona je bila u normalnom stanju, samostalno je hodala, a i liječnica je rekla da je sposobna za raspravu – ispričao je na sudu pravosudni policajac Mario Radošić koji je izjavio kako su pozvali medicinskog tehničara koji ju je pregledao, izmjerio joj tlak i rekao da joj nije ništa, da simulira, no ona je i dalje tvrdila da joj nije dobro.

Ruža je u Pribislavcu od Zorana Oršoša pokušala naručiti ubojstvo muža Ante Marjanovića da bi naslijedila njegov stan u Dravskoj ulici u Varaždinu.

Ružu Šimunković optužnica tereti da je pokušala ubiti Tihomila Buterina 18. listopada 2012. godine. Tijekom puta iz Hrvatske u Sloveniju Buterina je omamljivala sredstvima za smirenje i antidepresivima. Kad je zaspao u svom Mercedesu uz cestu na križanju za mjesto Trnjava u Sloveniji, pokušala ga je zadaviti užetom, ali se on probudio i istrgnuo joj uže iz ruku. Nakon toga ga je udarila većim kamenom po glavi i zaprijetila mu da će ga ubiti iz pištolja, no Buterin je uspio pobjeći. Sve je to učinila da se domogne oko 12.000 eura, koje je Buterin nosio sa sobom. Cijeli članak pročitajte na Jutarnji.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije