Još jedno suđenje za pokušaj ubojstva ‘Supruzi iz pakla’

Na Županijskom sudu u Varaždinu počelo je suđenje Ruži Šimunković (52) iz međimurskog Zasadbrega, u medijima poznatoj kao “Supruga iz pakla”, za pokušaj ubojstva Tihomira B. u Sloveniji. Ruža inače već služi zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubojstva bivšeg supruga.

Ruža Šimunković je 2014. godine osuđena na zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubojstva svog supruga Ante Marjanovića tijekom 2012. godine. S namjerom da se dočepa njegovog stana i vojne mirovine, Ruža Šimunković se prvo na prijevaru udala za Marjanovića te zatim pokušala unajmiti poznanike da ga ubiju, a kad joj ni to nije uspjelo, ubojstvo je pokušala izvesti i sama.

U isto vrijeme, Ruža se u oglašavala i kao Vidovnjakinja Rajna, na što je nasjeo Tihomir B. kojeg je također pokušala ubiti i dočepati se njegovog novca. U društvu Ruže Šimunković, odnosno Vidovnjakinje Rajne, Tihomir B. se sredinom listopada automobilom zaputio prema Španjolskoj jer mu je Ruža savjetovala da povjeruje e-mailu koji je dobio od neke bane u kojem je navedeno da je naslijedio 12,7 milijuna dolara od obitelji koja ima isto prezime kao i on, a koja je stradala u tsunamiju na Baliju.

Iako su mu prijatelji i poznanici pokušali dokazati da je riječ o klasičnoj internetskoj prijevari, Tihomir B. je povjerovao svojoj vidovnjakinji koja mu je rekla da ga vidi “s novcima u rukama”. U optužnici stoji da je Ruža tijekom puta u Španjolsku, Tihomira B. omamljivala sredstvima za smirenje i antidepresivima.

Kad je zaspao u svom automobilu uz cestu kod mjesta Trnjava u Sloveniji, pokušala ga je prvo zadaviti konopcem, ali se na sreću probudio i istrgnuo joj konopac iz ruke. Zatim ga je udarila većim kamenom po glavi te na kraju zaprijetila i da će ga upucati iz pištolja, a sve s ciljem da se domogne oko 12 tisuća eura, koliko je sa sobom nosio u Španjolsku.

Buterin je, na sreću, uspio pobjeći, a u tom trenutku obližnjom je cestom naišao autobus koji je zaustavio pa je vozač nazvao policiju. Ruža se međutim sakrila u obližnjoj šumi pa su je slovenski policajci morali tražiti. Kad su je napokon pronašli, policajcima je ispričala da ju je Tihomir B. pokušao silovati te da mu je ozljede nanijela u samoobrani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije