PODNIJELI ŽALBU ‘Kazna od osam godina zatvora je preblaga’

Na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora osuđena je Ruža Šimunković (53), kućanica iz Zasadbrega. ‘Supruga iz pakla’, kako su je nazvali mediji, 2014. je već osuđena na tri godine zatvora zbog poticanja na teško ubojstvo supruga Ante Marjanovića iz Varaždina, a sad je nepravomoćno proglašena krivom i zbog teškog ubojstva u pokušaju Tihomila Buterina iz Oroslavlja te krivotvorenja isprave.

Za prvo je kazneno djelo dobila četiri godine i šest mjeseci, a za drugo deset mjeseci zatvora. Sud je sve spojio u jedinstvenu kaznu od osam godina. Prema optužnici, prijatelja Buterina pokušala je u listopadu 2012. zadaviti konopcem u automobilu u Sloveniji.

Motiv je bio 12.000 eura koje je nosio u džepu. Na suđenju se branila da joj je Buterin bio mušterija kojem je, kao vidovnjakinja, proricala budućnost.

I na suđenju za poticanje na ubojstvo supruga 2012., kad se htjela domoći njegova stana i mirovine, uvjeravala je sud da nije kriva. Svjedoci su tvrdili da im je nudila po 500 eura da ga likvidiraju.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv presude Županijskog suda u Varaždinu.

– Žalba je podnijeta zbog odluke suda o kazni koja je presudom izrečena optuženici budući da državno odvjetništvo smatra kako je izrečena kazna zatvora preblaga s obzirom na raniju osuđivanost optuženice i okolnosti počinjenja kaznenih djela – kažu u DORH-u.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije