‘Supruga iz pakla’ zatražila da se javnost isključi s njezinog suđenja

Sudsko vijeće Županijskog suda u Varaždinu djelomično je prihvatilo zahtjev optuženice Ruže Šimunković (51) iz Zasadbrega, u medijima poznata kao ‘Supruga iz pakla’, da se javnost isključi sa njezinog suđenja za pokušaj ubojstva. Javnost će biti isključena sa dijela suđenja u kojem će ona iznositi svoju obranu.

>>> “Supruga iz pakla”: Namjestili su mi, ja ne ubijam ljude
>>> Još jedno suđenje za pokušaj ubojstva ‘Supruzi iz pakla’
>>> ‘Trovačica’ iz Zasadbrega Ruža Šimunković izvela šou uoči dolaska na sud

Ruža Šimunković inače već služi trogodišnju kaznu zatvora zbog poticanje poznanika na ubojstvo njenog supruga Ante Marjanovića, a sudi joj se i zbog pokušaja ubojstva Tihomila Buterine.

S njim je naime putovala u Španjolsku, a u optužnici stoji da ga je putem omamila sredstvima za smirenje i antidepresivima te ga, kad je zaspao, kod mjesta Trnava u Sloveniji pokušala zadaviti s ciljem da mu ukrade novac koji je imao kod sebe. Srećom, Buterin se uspio probuditi i pobjeći.

Ruža je tijekom istrage ustvrdila da ju je Buterin pokušao silovati te da je nasrnuo na nju. Zbog intimnih detalja koje namjerava iznijeti u svojoj obrani te zbog svojih zdravstvenih tegoba, zatražila je da se javnost isključi s rasprave te da se medijima zabrani objavljivanje njezinih fotografija i podataka sa suđenja.

Sudsko je vijeće djelomično prihvatilo njezin zahtjev te će javnost biti isključena s dijela rasprave u kojoj će Šimunković iznositi svoju obranu. Isto tako Šimunković je tražila da se medijima zabrani objavljivanje njezinih fotografija, što je Sudsko vijeće odbilo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije