Financijske poteškoće: Prodaje se Nurburgring

Financijske poteškoće: Prodaje se Nurburgring

Već je nekoliko godina poznato kako slavni Nurburgring ima financijskih poteškoća, a nedavno je u medije procurila vijest kako je staza ponuđena na prodaju. Iako u tu vrlo popularnu destinaciju za auto entuzijaste gotovo svakodnevno dolaze novi timovi i profesionalci, ali i bogati avanturisti, kako bi isprobali svoje jurilice, određena politička pitanja negativno su se odrazila na njenu ekonomsku situaciju.

Nedavno je imenovan i likvidator, Jens Lieser, koji je objasnio kako se prodaje cjelokupan kompleks, što znači da potencijalni kupac može dobiti F1 Grand Prix stazu, popularni Nordschleife i sve njegove dijelove, poput muzeja oronulog rollercoaster-a.

Ipak, ostaje za vidjeti hoće li Nurburgring uistinu biti prodan kao cjelina ili će pojedini dijelovi biti predani različitim vlasnicima, prenosi Autoclick.hr.

Ova će promjena, naravno, značajno utjecati na budućnost same staze, a mogla bi imati posljedice i po brojne motosport momčadi koje tamo obavljaju testiranja. Osnovan je i svojevrsni pokret kojem je cilj očuvati pristupačnu narav slavne staze.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije