Kilogram Fiat Punta jeftiniji od kilograma čvaraka

Koliko zapravo stoji čudo moderne tehnologije, njegovo veličanstvo automobil, u usporedbi s nekim sasvim običnim i prostim stvarima kao što su grah ili čvarci?

Kolege iz Srbije su to slikovito opisali i došli do zaključka da su neke obične stvari cjenjenije. Prema tehničkim karakteristikama, Fiat Punto Classic teži nepunih 900 kilograma i stoji 6799 eura. Jednostavnom matematikom dolazimo do računice da je cijena kilograma Punta 7,55 eura, ili 850 dinara.

Ako cijenu Fiata po kilogramu usporedimo s cijenom u prosječnoj mesnici u Beogradu gdje kilogram čvaraka stoji oko 1000 dinara, dolazimo do zaključka da su čvarci 15 posto vrjedniji po kilogramu od Fiata Punto Classic, ili gotovo jednako stoje koliko kilogram Fiata 500L.

Da nije ništa drukčija situacija ni u Zagrebu, pokazuje usporedba cijena.

Ako ostavimo cijenu Punta na 7,55 eura po kilogramu, kažimo da kilogram čvaraka stoji 110 kuna, ili točno 14,86 eura, što bi značilo da kilogram pržene masnoće “pajceka” košta više i od kilograma novog Mercedesa A klase!

Punto je već ispao u “drugu ligu”. Očito je da se ne mora voziti novi automobil, a jesti se mora, pa je prema tome i ponuda složena prema potražnji, piše SlobodnaDalmacija.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije