BMW i Toyota zajednički za novi sportski model

Njemački i japanski proizvođač automobila su obavijestili javnost o daljnjem proširenju suradnje prema razvoju novog sportskog automobila.

Na press konferenciji održanoj u Münchenu šefovi Toyote i BMW-a, Akio Toyoda i Norbert Reithofer su potpisali ugovor o razumijevanju koji se odnosi na nekoliko glavnih točaka.

Redom, BMW i Toyota su se obvezali na zajednički razvoj vodikovih gorivih ćelija, konstrukcije i dijelova novog sportskog modela.

Potom , tu je daljnje usavršavanje električnih pogonskih sklopova te istraživanje i razvoj tehnologija proizvodnje i izrade lakih materijala i njihove primjene.

Za sada nije točno poznato o kakvom bi se to novom sportskom modelu radilo, no glasine upućuju na automobil ili automobile koji bi bili zamjena Toyotinoj Supri, odnosno Celici.

Prvi bi se navodno mogao temeljiti na konstrukciji BMW-ove serije 6, a drugi serije 3. No, to su samo spekulacije s obzirom kako nema nikakvih službenih potvrda.

BMW i Toyota su već ranije dogovorili kako će Bavarci s 2014. započeti s isporukom svojih visoko ekonomičnih 1.6 i 2.0 dizelskih motora Japancima, piše Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije