Auto kojem nije potreban vozač postao stvarnost!

Internetski div Google promijenio je način na koji pretražujemo internet, gledamo video uratke ili koristimo navigaciju, no pred nama je možda i najveća Google-ova inovacija do sada – automobil kojem nije potreban vozač!

Naime, Google na projektu radi već nekoliko godina, a službeno je predstavljen 2010. godine. Riječ je o inteligentnom automobilu koji se po cesti kreće uz pomoć kamera, radara i lasera. Iz Googla poručuju kako bi ovaj automobil mogao omogućiti slijepim osobama upravljanje automobilima jer preuzima sve funkcije koje je do sada kontrolirao čovjek.


Google
automobil testira već neko vrijeme na više od 320 000 kilometara kalifornijskih autocesta, te je do sada njihov “pametni” automobil sudjelovao u jednoj prometnoj nesreći koju nije skrivio svojom greškom. Na primjeru Stevea Mahana, koji je gotovo potpuno slijep, Google je pokazao što zapravo njihov automobil može. Steve Mahan sjeo je za volan i odvezao se do kemijske čistionice i restorana što inače ne bi bio nikakav revolucionaran potez da nije riječ o slijepoj osobi.

Iako je sve još uvijek na razini eksperimenta iz Google-a se nadaju da bi kroz koju godinu moglo doći do komercijalizacije ovog projekta. Predstavljanjem inteligentnog vozila Google želi smanjiti broj prometnih nesreća, učiniti vožnju učinkovitijom i omogućiti onima koji nikad nisu bili da jednog dana postanu vozači, prenosi Daily Mail. Izvor: Jutarnji.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije