PRISJETILI SE

OPĆINA ŠENKOVEC U Pakracu odali počast poginulom branitelju Josipu Topleku

U subotu, 20. travnja, članovi Općine Šenkovec i Udruge dragovoljaca Domovinskog rata (UDVDR) Šenkovec zajedno s obitelji poginulog hrvatskog branitelja Josipa Topleka, svečano su se uputili na još jedno dirljivo putovanje sjećanja

Putovanje sjećanja slijedilo je nakon što su 13. travnja, u Općini Šenkovec, obilježili 30. obljetnicu tragičnog gubitka Josipa Topleka.

Načelnik Općine Šenkovec Robert Meglić, predvodio je korak prema počasti poginulom heroju.

Uz njega su bili članovi UDVDR Šenkovec te članovi obitelji pokojnog Josipa Topleka. Put ih je vodio do mjesta pogibije kod Pakraca, gdje su se srdačno dočekali spomen obilježja.

S poštovanjem prema njegovoj hrabrosti i žrtvi koju je podnio za domovinu, prisutni su se pomolili i položili vijence kako bi odao počast svom sugrađaninu. Vođeni generalom bojnikom Miroslavom Vacekom, članovi delegacije su tiho obišli mjesto pogibije Josipa Topleka, odajući mu zasluženu počast i odajući priznanje za njegovu neizmjernu hrabrost i požrtvovnost.

U sklopu povratka, delegacija je posjetila i ergelu iz Lipika, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo i produbilo njihovo razumijevanje regionalne baštine.

Neka ovaj čin počasti i sjećanja bude vječno urezan u srca i umove svih koji su sudjelovali, podsjećajući nas na vrijednost žrtve i hrabrosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije