ansambl pučpuljike

ZLATNE PUČPULJIKE Na prestižnom natjecanju u Veroni naše Međimurke bile su najbolje

Na ovom natjecanju je sudjelovalo 14 zborova što broji oko 700 pjevača

Verona, grad ljubavi, od 3. do 6. travnja bio je domaćinom 32. po redu međunarodnog natjecanja pod nazivom „Primavera musicale le Veronese – Concorso internazionale de canto corale“.

Na ovom prestižnom natjecanju u konkurenciji od četrnaest iznimnih zborova iz Njemačke, USA, Turske, Bugarske, Italije i Nizozemske, boje Hrvatske branile su i naše Pučpuljike. Sedmeročlani žiri kojeg su činila imanentna imena glazbene scene Cinzia Zanon, Paola Versetti, Bojan Pogrmilović, Giorgio Croci, Wolfgang Tropf, Alessandro Cadario i Felix Resch imali su iznimno težak zadatak.

Na ovom natjecanju je sudjelovalo 14 zborova što broji oko 700 pjevača. Iz bogate lepeze raznih kategorija i zborova Ansambl Pučpuljike, koje su po prvi su puta sudjelovale na ovakvom međunarodnom natjecanju, su osvojile zlato.

Time su Pučpuljike još jednom dokazale koliko predanosti, ozbiljnosti i ljubavi ulažu u svoj glazbeni razvoj. Osim natjecanja Ansambl je izveo i koncert u prepunoj župnoj crkvi u San Zeno di Montagna.

Zlatne Pučpuljike ponosno su predstavile Međimurje i grad Čakovec čijim je sredstvima ovo natjecanje sufinancirano. Želimo im još puno uspjeha u daljnjem radu te da nas i dalje čine ovako ponosnima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije