DUNJKOVEC

NA GRADILIŠTU Nikola Novak kroz Dunjkovec proveo Peđu Grbina – novi vrtić je sinergija koju želimo postići 

Nakon predstavljanje liste u Čakovcu, predsjednik SDP-a Hrvatske posjetio je gradilište u Dunjkovcu gdje se gradi novi vrtić 

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, nakon predstavljanja liste koalicije Rijeke pravde posjetio je Dunjkovec gdje ga je ugostio načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak

– Ovo je prvi vrtić koji se gradi nakon raspada bivše države. Dugi niz godine nije se ulagalo u povećanje vrtićkih kapaciteta ovdje kod nas u općini. Došli smo do situacije gdje je u vrtiću Zvončić 150 djece, dok u drugim općina poput Svetog Jurja na bregu, Čakovcu i na području grada Varaždina imamo smješteno još 180 djece. U novom vrtiću bit će mjesta za najmanje 84 djece, 60 u vrtiću i 24 u jaslicama. Planiramo i izgradnju novog matičnog vrtića u Nedelišću s dodatnih 200 mjesta, a gradnja će početi u drugoj polovici ove godine, istaknuo je načelnik Nikola Novak. 

Važno je napomenuti, istaknuo je Novak, kako općina gleda u smjeru mladih i mladih obitelji, cijena vrtića za roditelje tako iznosi 50 eura za prvo dijete, drugo i svako slijedeće je besplatno. 

Peđa Grbin istaknuo je kako je ovo važna sinergija koju žele postići između države i jedinice lokalne samouprave. 

– U SDP-u smo osmislili program besplatni vrtići za sve. Država se mora uključiti u financiranje predškolskog odgoja. Naši će načelnici i gradonačelnici graditi vrtiće, a onda će država to sufinancirati, kako bi omogućili da za svako dijete u Hrvatskoj vrtić bude besplatan, kazao je Peđa Grbin i rekao kako su izračunali da je to moguće i kako se tek 1 posto iz proračuna izdvajanjem može pokriti sufinanciranje vrtića da bi ono bilo besplatno za sve. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije