nova tržnica

STIŽE JOŠ 53.000 EURA Ovako će nakon izgradnje izgledati tržnica u Goričanu

Izgradnjom općinske tržnice i poticanjem poljoprivrede lokalnim poljoprivrednicima će se omogućiti bolji uvjeti za njihovo djelovanje

Općina Goričan kandidirala je Projekt izgradnje tržnice- faza 2 na Program održivog razvoja lokalne zajednice te je temeljem Odluke Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Općini Goričan je odobreno još 53.000,00 eura bespovratnih sredstava za izgradnju faze 2 tržnice u Goričanu. Podsjetimo, za fazu 1 izgradnje tržnice je odobreno 40.000,00 eura.

Procijenjena vrijednost projekta 2. faze je 103.576,25 eura.. Nakon uspješno realizirane prve faze izgradnje, fazom 2. izgradnje tržnice planirane su aktivnosti izgradnje i nabave kontejnerskog zatvorenog prostora za plasman proizvoda, planirano je proširenje prostora u vidu proširenja asfaltne podloge na kojoj će moći biti smješteni dodatni štandovi te izgradnja parkinga za posjetitelje, planirana je nabava stolova, ograde, rasvjete te su planirani radovi na odvodnji i elektro radovi.

– Nakon uspješno završene faze 1 izgradnje tržnice koja je uključivala pripremne, zemljane, betonske, asfalterske i obrtničko bravarske radove na izgradnji moderne, natkrivene nadstrešnice tržnice priča tu ne staje, odmah smo napravili i kandidirali projekt za fazu 2 za koji nam je odobreno 53.000,00 eura te ćemo nakon potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava te postupka javne nabave krenuti i s realizacijom radova.

Izgradnjom općinske tržnice i poticanjem poljoprivrede lokalnim poljoprivrednicima će se omogućiti bolji uvjeti za njihovo djelovanje, mještani općine Goričan će konačno imati jedan od najmodernijih i najljepši prostor za kupnju/prodaju i plasman domaćih proizvoda, istaknuo je načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije