POTPORE TURIZMU 

JAVNI NATJEČAJ I POZIV Međimurje u 2023. posjetilo 7500 turista više nego godinu ranije!

U Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja održala se konferencija za medije na kojoj je predstavljen Javni natječaj za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu Međimurske županije za 2023. godinu i Javni poziv za sufinanciranje rada turističkih agencija/organizatora putovanja u 2024. godini

Govorili su župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović te direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula

Kako je rekao župan Posavec, u 2024. dodjeljuju se potpore ukupne vrijednosti od 60 tisuća eura, što je najviše do sada. Uz to, povećava se minimalni i maksimalni prag potpore, minimalno 2500 tisuća eura, a maksimalno 10 tisuća. Međimurska županija će sufinancirati do maksimalno 50 posto ukupnih prihvatljivih troškova projekta. 

U ovaj projekt Međimurska županija krenula je 2011. godine, a zaključno s ovom godinom dodijeljeno je više od 3 i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava u turizmu, što je 475.725 eura. 

Tijekom 2023. godine, Međimurje je ukupno posjetilo 7.500 turista više nego godinu ranije. Ostvareno je 5,85 posto više noćenja u odnosu na godinu ranije, te čak 8,43 posto više dolazaka nego u 2022. godini. 

Što se tiče Javnog poziva za sufinanciranje rada turističkih agencija/organizatora putovanja u 2024. godini, cilj programa je potaknuti porast turističkog prometa i turističke potrošnje na području Međimurja. 

Osigurano je 5000 eura za realizaciju ovog projekta, a potpora Međimurske županije iznosi 5 eura po ostvarenom turističkom noćenju na području naše županije. Važno je napomenuti kako smo jedina županija s ovako stimulativnim programom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije