IDEMO NA PIJAC

TRŽNICA U PRELOGU Sunčan dan, Uskrs pred vratima i bogata ponuda rotkvica, mladog luka, lampiona i cvijeća!

Užurbano i veselo je bilo danas na preloškoj tržnici, popularnom pijacu

Prekrasan i sunčan dan mnoge je izmamio u centar grada u posljednju nabavku prije sutrašnjeg blagdana, Uskrsa. Riba na tržnici više nije bilo, dolazi nam toplije vrijeme te će ih biti teško održavati svježima. No, ima jabuka u vreći od 5 kilograma za 5 eura, domaći kivi po cijeni od euro za kilogram.

Povrće za juhu, svežanj peršina, krasnih rotkvica, mladog luka i mrkve se prodaje za 1,5 po svežnju, a salata za euro, do 1,50. -Djeca vole sitnije rotkvice, pa su ‘pušleki’ manji. – kaže nam prodavačica.

No, prodavači su složni u jednom – potražnja je znatno slabija nego proteklih godina, ali gospođa koja prodaje cvijeće kaže kako se tulipani prodaju brzinom svjetlosti. Trenutno je ponudi bio svežanj krizantema po cijeni od 3 eura, a pošiljka tulipana se nestrpljivo čekala.

Jaja su se kupovala po cijeni od 20 centi po komadu, a unatoč gužvi, i tu nam kažu da je proteklih godina red kupaca bio sve do kafića. I to se promijenilo.

Dosta su se kupovali cvjetni aranžmani za groblje, što svježi, što umjetni, kao i lampioni. Sadnice počinju biti aktualne, zelje, kelj, koraba se prodaje po 0,30 centi, dok se sadnice rajčice i paprike mogu naći za 0,60 ili 0,70 centi po komadu. Pelargonije možete kupiti za 1,50 eura, lavandu za 2 eura. -Za lavandu je najbolje da je polusuha i da je pola na svjetlu, a pola u sjeni. – govore nam iskusni prodavači.

U ponudi na pijacu se mogu naći i rukotvorine, od dječjih igračaka, sad za ovu prigodu i drvenih pisanica, a ono što je autora tih dijela posebno rastužilo jest što nije prodao nijedan križ. Čak i proizvođači košara nisu previše zadovoljni, budući da je ovo vrijeme ‘korpica’. – kupuju jeftine po raznim dućanima, a onda dolaze k nama da im popravimo ručku. – iskazuju nam svoje nezadovoljstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije