idemo na pijac

TRŽNICA U PRELOGU Uskršnje dekoracije, pripravci od meda, ljekoviti pelin i odlično raspoloženje!

Odlično rasploloženje i bogata ponuda od jutra prevladavaju na 'priločkom pijacu'

Sve je u znaku blagdana koji se bliži, te su tako dostupne krasne uskršnje dekoracije napravljene u kućnoj radinosti, pa čak i ručno oslikana drvena jaja. Dostupni su tako i krasni prigodni cvjetni aranžmani po 17 eura, dok se sadnica maćuhica prodaju po 0,50 centi, tratinčica 0,80 centi, jaglaca po 1 euro, trajnica po 2 eura.

Dojmile su nas se sadnice pelina koje se prodaju po 5 eura. – Pelin je jako ljekovita biljka, nekada se čaj od pelina koristio za pranje kose, protiv peruti i za poboljšanje rasta. – kažu nam. Pelin se također koristi za izradu rakija i likera.

Dostupni su i začini, bosiljak po 2,50 eura, celer, peršin i mrkva se prodaju po 3 eura. Uskrs je pred vratima, te su nas je posebno zanimala cijena jaja. Komad se prodaje po 0,20 centi. Prodaja još nije u punom zamahu, no vjeruju kako će krenuti ovih dana. Jaja su dostupna svakog utorka i subote, kao i sir kod kojeg je bila poveća gužva.

Podlijani sir je dostupan za 3,5 eura, obični, dimljeni i šareni po 5, dok se turoš može kupiti za euro po komadu. Dva puta tjedno se može kupiti i izvrstan domaći med, a najpopularniji je onaj od bagrema za 10 eura, ili cvjetni za 9 eura, uz razne pripravke od meda.

Za svežanj blitve ćete izdvojiti 2 eura, a za sadnice brokule, salate i zelja 0,20 centi. Jabuke možete kupiti pakirane u vreći od 5 kilograma za 5 eura, a za kilogram domaćeg kivija izdvojit ćete 1 euro, dok je kilogram graha 4 eura. Svježe ribe su još uvijek u ponudi, srdela za 4 eura, šaran po 7,99 eura, filet soma za 12,49 i oslića za 5 eura po kilogramu. Ponuda je bogata, raznolika, a ne nedostaje ni odličnog raspoloženja!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije