dani meda

PRELOG Dane meda obilježila degustacija, edukacija i vesela pčelica za najmlađe

Uz degustacije i edukaciju, ovaj sunčani dan na tržnici bio je prava prilika za uživanje u ukusnim delicijama i saznanje više o pčelama, njihovoj ulozi i vrijednim proizvodima koje stvaraju

Na preloškoj tržnici danas je održana manifestacija Dani meda, u organizaciji Udruge pčelara Nektar. Od ranog jutra, posjetitelji su mogli uživati u bogatom programu posvećenom medu i pčelarstvu. Štandovi su bili prepuni raznih vrsta meda, pripravaka od meda, medenjaka i pita, a sve su to mogli besplatno degustirati svi koji su došli podržati ovaj događaj.

Veliku pozornost privukla je maskota – vesela pčelica, koja je razveselila najmlađe posjetitelje i približila im važnost pčela u našem svakodnevnom životu. Djeca su uživala u interakciji s maskotom, a mnogi roditelji su se zadržali na edukativnim štandovima, gdje su članovi Udruge pčelara Nektar objašnjavali kako pčele oprašuju više od 250.000 biljnih vrsta, te isticali važnost meda i drugih pčelinjih proizvoda za ljudsko zdravlje.

Posjetitelji su imali priliku saznati više o ljekovitim svojstvima meda, od njegovih blagodati za imunitet do uloge u prevenciji i oporavku od bolesti. Udruga pčelara Nektar, koja od 2013. godine promiče pčelarstvo u Prelogu i šire, ponovno je pokazala koliko su pčele nezamjenjive za naš ekosustav.

Uz degustacije i edukaciju, ovaj sunčani dan na tržnici bio je prava prilika za uživanje u ukusnim delicijama i saznanje više o pčelama, njihovoj ulozi i vrijednim proizvodima koje stvaraju. Kako je sve to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije