Udarac u Laburiste u selu Dragutina Lesara: Napustilo ga 50 članova!

Udarac u Laburiste u selu Dragutina Lesara: Napustilo ga 50 članova!

Nevenka Zdolec, predsjednica ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada u Šenkovcu, podnijela je u utorak neopozivu ostavku na sve stranačke dužnosti, a zatražila je i ispisnicu, zajedno s pedesetak članova ogranka u selu u kojem s obitelji živi šef laburista Dragutin Lesar.

Nezadovoljni su listom za III. izbornu jedinicu i ponašanjem predsjednika međimurske podružnice Rajka Bulata.

Priključila sam se stranci istinski vjerujući u ono što ste nam prezentirali: rad, istina, poštenje, socijalna i društvena pravednost, zalaganje i znanje. Dizala sam glas za žene, no svaki moj pokušaj kako bi se što promijenilo završio je neslavno – ili me se udaralo u rebra da šutim ili se na mene vikalo i vrijeđalo me se“, napisala je u pismu stranačkom sudu časti.

Mogu razumjeti njezino razočaranje što spletkama nije uspjela doći na drugo mjesto na listi. Nadam se samo da će izvršiti financijske obveze prema stranci – odgovorio je na to Lesar.

Prepucavanja Laburista možete čitati na blogoye.org/laburisti.

Pismo Nevenke Zdolec čakovečkoj podružnici Hrvatskih laburista

S danom 8.11.2011. dajem neopozivu ostavku na mjesto predsjednice Ogranak Šenkovec, na mjesto člana Nacionalnog vijeća, na mjesto člana Izvršnog odbora Podružnica Čakovec, na mjesto blagajnice za koje nikada nisam dobila rješenje, te na članstvo u Stranci hrvatski laburisti – Stranka rada.

Molim da mi ispisnicu pošaljete na moj mail nevenka.zdolec@ck.t-com.hr.

Priključila sam se stranci istinski vjerujući u ono što ste nam prezentirali, a koje su i moje vrijednosti: rad, istina, poštenje, socijalna i društvena pravednost, zalaganje i znanje.Sve više primjećujem da nam se stajališta i pogled na nabrojane vrijednosti debelo mimoilaze.

Zalagala sam se i dizala svoj glas za žene, no svaki moj pokušaj da bilo što učinim i promijenim završio je neslavno: ili me se udaralo u rebra da šutim ili se na mene vikalo i vrijeđalo me se i kao osobu i kao ženu. Potrošila sam jako puno svojeg novca, vremena, rada, energije i živaca vjerujući da ću uspjeti izboriti se za čovjeka, bilo da je u pitanju umirovljenik, nezaposlena osoba, mali i srednji poduzetnik, radnik, socijalno ugrožena osoba, akademski obrazovani građanin… cilj mi je bio pomoći i sudjelovati u kreiranju bolje i svjetlije budućnosti za sve gore navedene, a i one koje nisam uspjela nabrojati.

Ono što me najviše zaboljelo je nepravda i nepoštenje unutar same stranke. Među samim članovima nema poštenja, a ni sloge. Umjesto da smo se držali zajedno i pomagali jedni drugima promijeniti Hrvatsku na bolje, članovi su orijentirani na svoj osobni boljitak. Birajući između poštenja i prljave kampanje za fotelju izabrala sam ovo prvo.

Napuštam stranku čistog obraza, ostavljajući “velikim igračima” valjanje u vlastitom blatu. Žao mi je što ste iskoristili moju političku naivnost i vjeru u bolje sutra.

Cijelo vrijeme me se pokušavalo ušutkati, no uvijek sam se borila, pa tako ni sada ne želim šutjeti i biti sudionik ovog cirkusa.

U prilogu dostavljam 49 potpisanih ispisnica iz članstva Stranke laburista sa datumima od 30.10.2011. zaključno sa današnjim danom 08.11.2011.”

Šenkovec, 08.11.2011.
Nevenka Zdolec

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije